Wijn & Spijs: Alvi’s Drift Signature Shiraz en geroosterde ribeye met piccalilly van rode ui

Wijn en Spijs_Alvi's Drift Signature Shiraz & Geroosterde ribeye met piccalilly van rode ui

Alvi’s Drift Signature Shiraz en geroosterde ribeye met piccalilly van rode ui

In samenwerking met Keurslager.nl wordt in de rubriek Wijn & Spijs een suggestie gegeven welke wijn en spijs goed met elkaar combineren. Kwaliteit staat hierbij voorop.

 

Deze keer als spijs; geroosterde ribeye met piccalilly van rode ui, een gerecht dat ook uitstekend op de barbecue past. Onze wijnsuggestie; Alvi’s Drift Signature Shiraz

 

Geroosterde ribeye met piccalilly van rode ui

  • Hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten

Ingrediënten

  • 750 g ribeye, aan een stuk
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 rode uien, in halve ringen
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 15 g bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zeezout
  • Halve eetlepel kerriepoeder
  • Halve eetlepel dijonmosterd
  • 1 theelepel korianderzaad

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 50 graden.
  2. Besmeer de ribeye met olijfolie, zout en peper en gaar hem een uur in de oven. Zet ondertussen de barbecue aan.
  3. Haal het vlees uit de oven en bak het in 10 tot 15 minuten rondom bruin op de barbecue.
  4. Maak ondertussen de piccalilly: breng de azijn met 100 milliliter water aan de kook. Kook hierin de uien 5 minuten. Maak een mengsel van de bloem, suiker, zout, kerrie, mosterd en het korianderzaad. Schenk al roerende het uienmengsel hierbij. Doe het geheel terug in de pan en laat het nog 2 minuten koken. Vervolgens af laten koelen.
  5. Snijd de ribeye in mooie plakken. Serveer ze met de piccalilly en lekker brood.

 

Welke wijn bij dit gerecht?

 

Onze wijnsuggestie is de Zuid-Afrikaanse Alvi’s Drift Signature Shiraz. Deze rode wijn uit Worcester heeft 8 maanden gerijpt op Amerikaans eiken en bevat aroma’s van rode bessen, witte peper, chocolade. Bij het walsen komt er een vleug vanille naar boven.

 

Het houtgebruik, het fruit en de tannines zijn prachtig met elkaar verweven. Deze subtiliteit en elegantie zijn een zeldzaamheid voor een wijn uit de “Nieuwe Wereld”.

 

Ga voor meer informatie naar onze webshop: Alvi’s Drift Signature Shiraz

 

Meer Wijn & Spijs

 

Wijn en Spijs: Portobello met gehakt in combinatie met Andeluna 1300 ChardonnayPortobello met gehakt en ajvar
Een niet alledaags gerecht van Portebello’s, gehakt en ajvar. Lekker in combinatie met een zachte en frisse witte wijn zoals bijvoorbeeld de Andeluna 1300 Chardonnay uit de Uco Valley in Argentinië.

 

Wijn en Spijs_Graf Bubna Gruner in combinatie met Carpaccio misto met pasta pesto_Dranken-nl Carpaccio misto met pasta pesto
Een pasta maaltijd met carpaccio misto combineert uitstekend bij een droge witte wijn zoals de Oostenrijkse Graf Bubna Grüner Veltliner;  Een frisse intensiteit met volop fruit en fijne zuren en een redelijk lange afdronk.

 

Wijn en Spijs_Verse worst van de barbecue met aioli_op Dranken-nlVerse worst van de barbecue met aioli
Voor op de barbecue: worst met aioli, de Argentijnse wijn Andeluna Filosur Malbec combineert goed bij dit gerecht. Deze Malbec barst van het fruit. In de neus komt direct rood fruit naar voren. Hij is zacht, maar bevat ook een zekere kruidigheid.

 


Filetto alla Rossini
Filetto alla Rossini_Quinta de Chocapalha_Wijn en Spijs op Dranken.nl
Een wijn van het Portugese wijnhuis Chocopalha, met een mooie balans tussen hout en fruit combineert goed bij dit op rijst lijkende pastagerecht.

 

Wijn en Spijs op Dranken-nl Lamsboutplakjes met luchtige toastLamsboutplakjes met luchtige toast
Bij Argentijnse wijn hoort een vleesgerecht: Lamsboutplakjes met luchtige toast in combinatie met een complexe wijn met tonen van tabak en chocolade.

 

Hertenfilet-Wellington-Wijn-en-Spijs-Dranken-nl-Bodegas-CarrauHertenfilet Wellington
Een heerlijk gerecht voor de tijdens de feestdagen aan het eind van het jaar. Bij dit gerecht hoort een niet al te zware wijn als de Uruguayaanse Bodegas Carrau 1752 Gran Tradicion



Hachee met gemarineerde appeltjes Wijn en SpijsHachee met gemarineerde appeltjes
Een heerlijk winters gerecht voor de dagen rond de kerst. Bij dit gerecht hoort een dieprode wijn met een oneindige afdronk.

 


Taartje-van-varkensrollade,-zuurkool-en-appelstroopsaus-Dranken-NL-Header-
Taartje van varkensrollade, zuurkool en appelstroopsaus
Zuurkool als voorgerecht is niet alledaags, maar wel lekker. Bij dit gerecht hoort een licht rode wijn uit de Elzas: De Woelfelin Pinot Gris Alsace. Een echte Elzasser specialiteit!

 

Traditionele-hachee-met-gebakken-appeltjes-Wijn-en-Spijs-Dranken-NLTraditionele hachee met gebakken appeltjes
Een oer-Hollands vleesgerecht. Bij dit  traditionele Nederlandse herfst- en wintergerecht hoort een mooie Italiaanse wijn met een indrukwekkende body.

 

Biefstuk-Creole-met-pikante-chutny-DrankenBiefstuk Creole met pikante chutney
Heerlijk malse biefstukken met daarbij een pikante chutny-saus. Een hoofdgerecht voor vier personen. Hier hoort een wijn met veel body en zachte tannines bij.

 

MosselpaellaMosselpaella
Mosselen zijn voor velen een ware delicatesse en zijn ook nog eens zeer gezond. Ze zitten bomvol eiwitten en bevatten een vetgehalte van slechts 1%. Mosselpaella is een heerlijk mosselgerecht voor in de nazomer.

 

Zeeuwse mosselen met Sauvignon BlancZeeuwse-mosselen-met-Sauvignon-Blanc-DrankenNL-wijn
Een gerecht gemaakt van onze eigen Zeeuwse mosselen. Mosselen zijn erg gezond vanwege de grote hoeveelheden eiwitten. De kunst van het perfect mosselen koken is de korte kooktijd.

 

Lamskoteletjes-met-yoghurt-muntsausLamskoteletjes met yoghurt muntsaus
Een hoofdgerecht voor 4 personen (ook geschikt voor op de barbecue). Bij dit gerecht hoort een elegante wijn zoals Ventisquero Reserva Pinot Noir.

 

keurslager