Deens levenswater: Aalborg Nordguld Akvavit

Nordguld-Akvavit-Deense-Aquavit-op-Dranken-nl

Aalborg Nordguld Akvavit

Aalborg Nordguld Akvavit is een heerlijke aquavit met een unieke smaak. Het is de enige aquavit ter wereld met aroma’s van amber. De tijdens het distillatieproces gebruikte amberolie geeft de aquavit de nodige body en wordt ondersteund door een delicate interactie tussen de kummel, venkel en dille.

 

In de smaak vinden we een lichte ondertoon van hars, pijnboom en citrus. Daarnaast zorgt de rijping op Spaanse sherry vaten voor een vlotte harmonieuze afwerking.

 

Het resultaat is een exclusieve, gouden en aromatische aquavit en vormt een perfecte aanvulling op een goede maaltijd of bij een kopje koffie.

 

Serveertips

 

Nordguld Akvavit combineert goed bij de volgende gerechten:

  • Gerookte zalm en makreel
  • Aardappelsalade gegarneerd met spek
  • Bij een kopje koffie na de maaltijd

 

Ga voor meer informatie over deze aquavit naar onze webshop: Aalborg Nordguld Akvavit

 

Aalborg Akvavit

Aalborg Akvavit is één van de bekenste aquavit merken ter wereld. Al sinds 1846 worden er in het pittoreske Deense plaatsje Aalborg verschillende soorten aquavit geproduceerd. De productie is nog steeds gebaseerd op oude Deense tradities en veel van de aquavits worden vervaardigd volgens de originele recepten.

 

Gerelateerde aquavit artikelen

 

Aquavit-Dranken-spirits-ScandinavieAquavit, levenswater uit Scandinavië

Aquavit, ook wel Akvavit genoemd is een van oorsprong Deense drank. De letterlijke betekenis van aquavit is ‘levenswater’. De naam is afgeleid uit het Latijn: aqua vitae, wat levenswater betekent.