Biefstuk Creole met pikante chutney

Biefstuk-Creole-met-pikante-chutny-Dranken

Wijn & Spijs

In de rubriek Wijn & Spijs wordt een suggestie gegeven welke wijn en spijs goed met elkaar combineren. Dit keer biefstuk Creole met pikante chutney.

 

Biefstuk Creole met pikante chutney

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: langer dan 60 minuten
  • redelijk gemakkelijk

Ingrediënten

  • 4 Biefstukken

Voor de marinade;

  • sap van een citroen
  • 2 el rum
  • 1 ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 rode peper

Voor de chutney;

  • 500 g trostomaten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd
  • 50 g gekonfijte gember
  • 1 el gembersiroop
  • sap van halve citroen
  • 50 ml azijn
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstokje
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een ondiepe schaal en leg hier de biefstukken in. Laat een half uur tot een uur marineren.
  2. Maak ondertussen de chutney of maak deze eerder. In een schone pot is de chutney in de koelkast wel een maand houdbaar. Ontvel de tomaten door ze in te snijden en een minuutje in kokend water te leggen. Trek de velletjes eraf en snijd ze in stukjes. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook, terwijl u af en toe roert. Laat circa 30 minuten doorkoken tot de saus begint in te dikken. Schep de chutney in een schone pot of laat hem al roerende afkoelen om direct te eten.
  3. Neem de biefstukken uit de marinade en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrijk ze met wat olie en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de grillpan en grill de biefstukken om en om op hoog vuur bruin. Dat kan ook op de barbecue. Serveer met de chutney.

Tip laurier: Laurierblaadjes kunnen zowel vers van de struik als gedroogd worden gebruikt.

 

Welke wijn bij dit gerecht?

Andeluna 1300 Cabernet Sauvignon
Deze rode wijn heeft aroma’s van rode rijpe peper, zwarte peper en rood fruit. Er zijn tonen van tabak en chocolade in terug te vinden. Andeluna 1300 Cabernet Sauvignon is een complexe wijn, met veel body en zachte tannines.

 

Meer Wijn & Spijs

 

MosselpaellaMosselpaella
Mosselen zijn voor velen een ware delicatesse en zijn ook nog eens zeer gezond. Ze zitten bomvol eiwitten en bevatten een vetgehalte van slechts 1%. Mosselpaella is een heerlijk mosselgerecht voor in de nazomer.

 

Zeeuwse mosselen met Sauvignon BlancZeeuwse-mosselen-met-Sauvignon-Blanc-DrankenNL-wijn
Een gerecht gemaakt van onze eigen Zeeuwse mosselen. Mosselen zijn erg gezond vanwege de grote hoeveelheden eiwitten. De kunst van het perfect mosselen koken is de korte kooktijd.

 

Lamskoteletjes-met-yoghurt-muntsausLamskoteletjes met yoghurt muntsaus
Een hoofdgerecht voor 4 personen (ook geschikt voor op de barbecue). Bij dit gerecht hoort een elegante wijn zoals Ventisquero Reserva Pinot Noir.

 


Runderspiesjes-met-veldslaRunderspiesjes met veldsla

Wanneer het in Nederland mooi weer is, dan gaan ‘s avonds de barbecues aan. Kwaliteitsvlees en -wijn zijn daarbij natuurlijk onmisbaar. En wat is er lekkerder dan zelfgemaakte runderspiesjes met een bijpassende wijn?

 

keurslager