Biefstuk Creole met pikante chutney

Naamloos-1

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Ingrediënten

  • 4 Biefstukken

Voor de marinade;

  • sap van een citroen
  • 2 el rum
  • 1 ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 rode peper

Voor de chutney;

  • 500 g trostomaten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd
  • 50 g gekonfijte gember
  • 1 el gembersiroop
  • sap van halve citroen
  • 50 ml azijn
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstokje
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een ondiepe schaal en leg hier de biefstukken in. Laat een half uur tot een uur marineren.
  2. Maak ondertussen de chutney of maak deze eerder. In een schone pot is de chutney in de koelkast wel een maand houdbaar. Ontvel de tomaten door ze in te snijden en een minuutje in kokend water te leggen. Trek de velletjes eraf en snijd ze in stukjes. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook, terwijl u af en toe roert. Laat circa 30 minuten doorkoken tot de saus begint in te dikken. Schep de chutney in een schone pot of laat hem al roerende afkoelen om direct te eten.
  3. Neem de biefstukken uit de marinade en dep ze goed droog met keukenpapier. Bestrijk ze met wat olie en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de grillpan en grill de biefstukken om en om op hoog vuur bruin. Dat kan ook op de barbecue. Serveer met de chutney.

Tip laurier: Laurierblaadjes kunnen zowel vers van de struik als gedroogd worden gebruikt

 

Wijnsuggestie: Andeluna 1300 Cabernet Sauvignonkeurslager
Een complexe wijn, veel body met zachte tanines.

780780