Buideltjes van parmaham en paddenstoelen

Buideltjes met parmaham en paddestoelen 1006

Voorgerecht voor 4
personen

 

Bereidingstijd 20-30
minuten

 

Ingrediënten

  • 8 gelijkmatige plakken parmaham, iets dikker dan normaal boterhambeleg
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • zout en peper
  • 4 bladeren ijsbergsla, gewassen en gedroogd.

 

Voor salsa

  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn of frambozenazijn
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • zout en peper uit de molen

 

Bereiding

  1. Veeg de paddenstoelen schoon en hak ze zeer fijn.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde sjalot goudbruin. Voeg de   paddenstoelen, knoflook en peterselie toe en roerbak op hoog vuur 1 minuut. De paddenstoelen mogen nog geen vocht afgeven. Breng op smaak met zout en peper en laat buiten de koelkast afkoelen in een vergiet
  3. Doe alle ingrediënten voor de salsa in een mengbeker en maal kort met een staafmixer tot een smeuïge saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg op elk bord een blad ijsbergsla. Leg steeds twee plakken ham kruislings op elkaar en schep in het midden een vierde van de paddenstoelen. Vouw de ham naar elkaar toe en vorm er een buideltje van.
  5. Leg de buideltjes op de sla en druppel er wat salsa langs. Lekker met vers gemaakte toast.

 

 

andeluna

Wijnsuggestie: Andeluna 1300 Malbec Rosékeurslager