Chouffe Coffee en de Belgische kaboutertjes

Chouffe Coffee

Brouwerij Brasserie D’Achouffe

Nabij de Belgische stad Houffalize ligt het kleine dorpje Achouffe. Het schilderachtige dorpje ligt diep verscholen in de feeënvallei, waar men nog met enige regelmaat een vrolijke bende kabouters aantreft.

 

Dit is de thuishaven van Brouwerij Brasserie D’Achouffe. Het verhaal gaat dat de oprichters van de brouwerij, twee zwagers, hun inspiratie voor het bier hebben opgedaan bij typische Ardense dwergpersonages: de kabouters.

 

Kabouters brouwden het bier ondergronds in grotten, diep verborgen in de bossen van de Ardennen. Dat bier lieten ze bovengronds uitstromen in de bierput.

De naam van de brouwerij is geïnspireerd op diezelfde kabouters. Wanneer de kabouters namelijk bovengronds kwamen, konden ze het felle zonlicht niet goed verdragen en barsten in niezen uit. ‘Aaa-chouffe!

 

Chouffe Coffee

Chouffe is voornamelijk bekend van de speciaalbieren maken ze ook heerlijke koffielikeur. Chouffe Coffee is een Belgische likeur, gebaseerd op het bierbrandewijn Esprit d’Achouffe, een distillaat van Chouffe. De toevoeging van graanalcohol, natuurlijke koffie-extracten en Mc Chouffe zijn het recept voor deze heerlijke koffielikeur.

 

Chouffe Coffee kan zowel koud als warm worden gedronken, hoewel de voorkeur van de meeste liefhebbers uitgaat naar de warme variant. De meest eenvoudige wijze om de Chouffe Coffee op te warmen: plaats een glas enkele seconden in de magnetron en verwen uzelf met een toefje slagroom daarop!

 

Chouffe coffee op het vuur:

 

 

Chouffe Coffee Geschenkverpakking

De Chouffe Coffee geschenkverpakking bevat twee originele Chouffe Coffee glaasjes, een 0,70 liter en een mini buikflesje van 5 cl. Deze vooraf samengestelde geschenkverpakking is ideaal als verjaardagscadeau of kerstgeschenk.

 

Ga voor meer informatie over de Chouffe Coffee Geschenkverpakking naar onze webshop:

 

Chouffe Coffee Geschenkverpakking

 

Tot slot:

Waar Chouffe Coffee likeur is, daar zijn de kaboutertjes. Kijk voor het drinken van je Chouffe dan ook even over je rechter schouder. Wie weet zie je er één…
Couffe Coffee kaboutertjes adviseren de Chouffe Coffee geschenkverpakking van harte aan....