Ciabatta met rosbief en advocado

Lunch: Ciabatta met rosbief, avocado en sjalottenmayonaise

 

Ingrediënten

  • 4 kleine ciabatta’s
  • 150 g rosbief
  • 1 avocado
  • 1bosje platte peterselie, gesneden
  • 1 citroen, geperst

 

Voor de sjalottenmayonaise

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 draaien zwarte peper

 

 

Bereiding

  1. Meng voor de mayonaise de gesnipperde sjalot, crème fraîche en de peper door elkaar.
  2. Snijd de ciabatta’s doormidden en besprenkel ze met olijfolie.
  3. Schil de avocado en snijd deze in plakjes. Besprenkel met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  4. Beleg de ciabatta’s ruim met rosbief en strooi er zout en peper over naar smaak. Beleg vervolgens met de avocado en een flinke dot sjalottenmayonaise. Garneer met de platte peterselie.

 

Naamloos-1

Wijnsuggestie:
Croix des Vignes Cotes du Ventoux-Comte de Roc Oval                  keurslager