Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts Douglas Laing

Remarkable Regional Malts

De Remarkable Regional Malts van Douglas Laing zijn een ode aan de whiskyregio’s in Schotland. De eigentijdse labels als Big Peat, Scallywag, Timorous Beastie en Rock Oyster hebben allemaal hun eigen verhaal en nemen zowel de beginnende als de ervaren whiskykenner mee op een opmerkelijke reis langs de whiskyregio’s van Schotland.

 

Big Peat Islay Malt Whisky

Big Peat is afkomstig van Islay, een klein eilandje voor de westkust van Schotland. De naam Big Peat spreekt boekdelen; een stevige Islay Malt met ook een zoete kant. Deze whisky combineert een zware rokerige, ziltachtige, ook wel as-achtige selectie van malts uitsluitend afkomstig van het magische whiskyeiland Islay; Ardbeg, Caol Ila, Bowmore en (zelfs de inmiddels gesloten) Port Ellen zitten in deze mooie blend van Single Malts.

 

Timorous Beastie Highland Malt Whisky

De originele Timorous Beastie, onsterfelijk gemaakt in een bekend Schots gedicht genaamd ‘To a Mouse’, was een kleine, verlegen veldmuis. Daarentegen is deze whisky niet voor watjes! Deze niet koud gefilterd ‘vatted malt’ gebotteld op 46.8% alcohol sterkte is een combinatie van zorgvuldig geselecteerde Highland Malts – gedistilleerd bij, onder andere, Glen Garioch, Dalmore en Glengoyne.

 

Scallywag Speyside Malt Whisky

Scallywag is een blended malt gemaakt met alleen de beste Speyside Malts, met onder andere Mortlach, Macallan en Glenrothes. Deze whisky heeft een uitgesproken rijke, donkere kleur dankzij de vele mooie Spaanse Sherry Butts waar de whisky in heeft liggen rijpen. Het resultaat is een zeer charmante malt met een rijk gekruid karakter, gecombineerd met vanille (uit de gebruikte bourbon vaten), zoet gestoofd fruit, kerst pudding, donkere chocolade en zoete tabak.

 

Rock Oyster Island Malt Whisky

Deze whisky is een eerbetoon aan de zee. Rock Oyster is een blended malt whisky gecreëerd met behulp van de fijnste Island Single Malts zoals Jura, Islay, Arran en Orkney. Het openbreken van een oester wordt beloond door het vinden van een parel. Echter de ware schat is hier te vinden in de verborgen, smaakvolle verfijning, rijk aan de geuren van de zee.

 

Rock Oyster is een juweel een maritiem karakter; rijk aan zeezout, zoete peat, rook, honing en peper.

 

The Epicurean Lowland Malt whisky

The Epicurean verteld een verhaal van een welgestelde maar enigszins ‘cheeky’ man uit Glasgow die rijkelijk genoot van goed eten en drinken. Hij oogstte alom bewondering met zijn levenslust, goede smaak en hang naar kwaliteit. In Glasgow werd hij daarom bekend als “The Epicurean”, een fijnproever in optima forma!

 

The Epicurian is een blend van de mooiste Lowland Malts van Schotland met een zeer licht en toegankelijk karakter.

 

 

Douglas Laing & Co

Douglas Laing & Co werd bijna 70 jaar geleden opgericht en is heden ten dage een toonaangevende maker en leverancier van de beste Schotse whisky’s, met een specialisatie in Single Casks, Single Malts en Small Batch Malt Sotch whisky’s.

 

Het bedrijf werd in 1948 opgericht door Fred Douglas Laing en is nog steeds eigendom van familie Laing en wordt ook nog steeds gerund door de familie, tegenwoordig in de personen van Fred Laing Jr en zijn dochter Dear Laing.