Perfect Serve: Kir Imperial Filipetti Cocktail

Kir Imperial Cocktail kerst_Filipetti

Perfect Serve: Kir Imperial Filipetti Cocktail

De Kir Imperial is een cocktail op basis van crème de cassis en (in dit geval) prosecco. Het is een klassieke kerstcocktail en bovendien ook nog eens erg makkelijk te maken.

 
De Kir Imperial is afgeleid van de Kir Royal. Deze cocktail kent zijn oorsprong in Bourgondië en heette in eerste instantie Rince Cochon en later Cassis au Vin Blanc. Het drankje werd onder de huidige naam echter bekend door Félix Kir. Hij leefde van 1876 tot 1968.
 

In 1901 werd hij tot priester gewijd en gedurende de 2e wereldoorlog werd hij Frans verzetsheld door onder meer 5000 krijgsgevangenen te bevrijden. Vervolgens werd hij na de oorlog burgemeester van Dijon.

 

Kir was een groot liefhebber van de Bourgogne en alles wat daarin werd geproduceerd. Op recepties schonk hij blanc-cassis, en bij feestelijke gelegenheden verving hij de witte wijn door mousserende Crémant de Bourgogne; de Kir Royal.

 

Filipetti Asti Spumante DOCG

De Spumante is helder lichtgeel van kleur met fijne koolzuurbelletjes. Hij heeft een zuiver muskaataroma met exotische nuances van meloen, citrus en een lichte bloemigheid. Verleidelijk zoet en verrassend fris van smaak met een harmonieuze zachtheid.
Wijnhuis Filipetti

 

Het wijnhuis Filipetti werd opgericht in 1922, in Canelli, in het hart van het Moscato-gebied van Piemonte. Filipetti is in de loop der tijd tot één van de grote namen uitgegroeid, met name vanwege hun verrukkelijke, naar verse Muskaatdruiven geurende mousserende wijnen. Met hun lage alcoholgehalte en hun aangenaam zoete smaak, kunnen ze elk moment van de dag een extra feestelijk tintje geven.

 

Benodigdheden

• 0,5 deel Crème de Cassis
• 4,5 deel Filipetti Asti Spumante

 

Bereidingswijze

Giet eerst de Crème de Cassis in een champagne glas en voeg daarna de prosecco spumante toe. Ter garnering: zwarte bessen

 

Bezoek onze webshop voor meer informatie over Filipetti Asti Spumante DOCG

 

Meer Perfect Serve:

 


Mata Bali, een spekkoek cocktail

Mata Bali oftewel ‘de Balinese stier’. Een heerlijke afterdinner cocktail met een stoere uitstraling. Een vloeibaar zoet gebakje. Deze bijzondere cocktail is gecreëerd door Sayah Spekkoeklikeur en heeft een unieke smaak van spekkoek.

 

Buffalo Trace Ginger Ale CocktailBuffalo Trace & Ginger Ale Cocktail
Deze cocktail is een mooie combinatie van een zachte fruitige bourbon en licht spicy Ginger Ale, geserveerd met verse limoen. Een makkelijk te maken cocktail met een heerlijk resultaat.

 

Perfect-Serve_Haymans-Gin-Family-Reserve_Gin-Tonic-CocktailHayman’s Family Reserve Gin & Tonic
De Gin & Tonic cocktails zijn al een aantal jaren zeer populair. De reden daarvoor is simpel: ze zijn erg lekker! Er zijn veel verschillende soorten gin, waaronder dus de Family Reserve. Dit is een droge gin, met zachte peperige tonen en een heeft lange citrus finish.

 

Fireball-Cinnamon-Whisky-Dranken-nlFiery Mule Fireball Whisky
Fiery Mule is een cocktail op basis van Fireball Cinnamon Whisky en Ginger Beer. Fireball is vooral razend populair onder jongeren die de whiskylikeur als shot drinken in het café of discotheek, maar kan ook uitstekend als cocktail gedronken worden.

 

Hayman's Sloe Gin Toddy Dranken-nl-winter-cocktailsHayman’s Sloe Gin Toddy
Sloe gin wordt vaak beschouwd als ultieme sterke drank voor een lekkere winterse cocktail. De Hayman’s Sloe Gin is makkelijk te mengen en door het hete water komen de kruiden goed tot hun recht.

 

Perfect Serve Pravda Caramel French RivieraPravda Caramel French Riviera
Een luxe cocktail op basis van Pravda Vodka Caramel en Grand Marnier. De Poolse wodka met caramelsmaak en de Franse sinaasappellikeur is een perfect serve met de allure van één van de duurste en meest luxueuze plekken van de wereld: de Franse Riviera.

 

Pedro-Ximinez-Ponche_Dranken-nl_Cocktail_Perfect-ServePedro Ximénez Ponche
De Spaanse versterkte wijn sherry is bezig een een comeback. Daarom een cocktail op basis van Pedro Ximenez sherry van Osborne. Het is een zoete cocktail en kan daarom goed bij nagerechten als ijs, koffie en chocolade worden gedronken.

 

Perfect-Serve-Mai-Tai-El-Dorado-Cocktail-Dranken_NL_HeaderMai Tai Guyana
De Mai Tai cocktail werd waarschijnlijk voor het eerst gemaakt in het door Trader Vic in Trader Vic’s restaurant in Oakland, Californië. De toevoeging Guyana komt voort uit het feit dat voor deze cocktail, voor zowel de witte als de bruine rum, El Dorado Rum uit Guyana wordt gebruikt.

 

Cosmocello-Perfect-ServePravda Vodka Cosmocello
Een frisse en fruitige cocktail die wordt gemaakt van Pravda Vodka, cranberrysap en Fiorito di Limoncello. Cosmocello is afgeleid van de Cosmopolitan. Mogelijk werd de Cosmopolitan al in 1927 geschonken, maar in de jaren 90 steeg de cocktail enorm in populariteit.

 

French Mojito Perfect ServeFrench Mojito met Godet Cognac
De meest populaire cocktail van de laatste jaren is de Mojito. Van origine Cubaans, maar kan ook ‘op z’n Frans’; Met cognac! Vanaf het jaar 1730 is de van oorsprong Nederlandse familie Godet gevestigd in de Franse havenstad La Rochelle.

 

West-Cork-Irish-Whiskey-SmashIrish Whiskey Smash
Een verfrissende cocktail op basis van West Cork Whiskey uit Ierland. De populariteit van Ierse whiskey heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen.

 

Whiskey--IJs-Bourbon-Butterschotch-Ice-CreamBourbon Butterscotch Ice Cream
IJs voor volwassenen! Buffalo Trace Bourbon Whiskey en ijs, dat klinkt als een goede combinatie. En dat is het ook! Heerlijk als dessert of ter verkoeling tijdens tropische temperaturen.

 

Haymans Old Tom and Tonic DrankenNLHayman’s Old Tom & Tonic
Hayman’s Old Tom heeft een ronder en evenwichtiger karakter dan andere Ginsoorten. Voeg hier Elderflower Tonic aan toe en je hebt een perfecte ‘Perfect Serve’…

 

Buffalo-Trace-My-Morning-Jacket-CocktailMy Morning Jacket
Een cocktail op basis van Buffalo Trace, ginger siroop en een lepeltje abrikozenjam. Deze cocktail is vernoemt naar de Amerikaanse indierockband ‘My Morning Jacket’ uit Louisville, Kentucky. Zij staan voor onafhankelijkheid en experimenteren graag met hun muziek.

 

Sparkling Cranberry Fiorente Elderflower CocktailCranberry Elderflower Cocktail
Een Italiaanse cocktail op basis van vodka, elderflower en cranberrysap. De Elderflower is gemaakt van wilde vlierstruiken, die door het zonnige klimaat en de vruchtbare bodem in heel Italië groeien.

 

Guyana ManhattanGuyana Manhattan
Een cocktail op basis van rum, vermouth en Bitter Thruth Aromatic Bitters. Door deze combinatie is Guyana Manhattan, in tegenstelling tot de tropische varianten, uitstekend te drinken tijdens een fraaie lenteavond.

 

Fireball-Kingsday-CocktailKingsday Fireball Cocktail
Fireball Kingsday cocktail is de perfecte cocktail voor Koningsdag: De kleur is oranje en er zit Fireball Cinnamon Whisky in! Deze cocktail hoeft natuurlijk niet persé op Koningsdag gedronken te worden…

 

Cocktail-Codet-Side-Car

Side Car Cocktail
Side Car is een traditionele cocktail gemaakt van cognac, sinaasappellikeur en citroensap. De naam ‘Codet Cognac No.1 Gentleman Cocktail’ verklapt eigenlijk alles; Deze cognac is speciaal gemaakt voor cocktails.

 

Red-Fingers-GewürztaminerRed Fingers Gewürztaminer

Een frisse cocktail op basis van Woelfelin Gewürztaminer en framboos. Hiermee wordt bevestigd dat een cocktail ook prima op basis van witte wijn gemaakt kan worden.

 

Sgroppino-met-Limoncello

Fiorito Limoncello Scroppino

Scroppino en Fiorito Limoncello, een hemelse combinatie uit het warme Italië. De Fiorito Limoncello geeft de Scroppino een zachte maar zeer aanwezige nasmaak.

 

Black-Russian-Svedka-Vodka-Perfect-Serve

Black Russian

Een lekkere cocktail op basis van Svedka Vodka. Svedka Vodka heeft haar “roots” in Zweden de vodka wordt gemaakt op basis van smaakvolle wintertarwe en kristalheldere water afkomstig uit één van ‘s werelds meest heldere ondergrondse waterbronnen.

 

Navy-Strength-Gin-and-Tonic

Navy Strength Gin & Tonic

Deze gin werd vroeger door Hayman’s Gin Distillery geleverd aan het ‘Royal Victoria Dock’, het grootste bevoorradingsdok van de Engelse marine. Gin was destijds, samen met rum, een essentieel onderdeel van de lading van de Britse vloot.