Geschiedenis herhaalt zich voor Hunter’s Wines uit Nieuw-Zeeland

Hunter's Sauvignon Blanc Wine of the Show

Geschiedenis herhaalt zich voor Hunter’s Wines

In april 2016 werd de Hunter’s Sauvignon Blanc uitgeroepen tot ‘Wine of the Show’ op het het Sunday Times Vintage Festival in Londen.

 

Een mooie prestatie, maar wat het echt uniek maakt is dat Ernie Hunter precies dertig jaar geleden dezelfde award in ontvangst mocht nemen.

Tegenwoordig is het niet zo heel bijzonder dat een Nieuw-Zeelandse Sauvignon een belangrijke prijs wint, maar destijds was dit zeker wel het geval. Ernie Hunter nam de prijs in ontvangst van Tony Laithwaite en de wereldberoemde wijnschrijver Hugh Johnson.

 

Dit zorgde voor een hoop publiciteit en was feitelijk het startschot van de groeiende populariteit van Sauvignon Blanc wijnen uit Nieuw-Zeeland, die tegenwoordig volgens velen behoren tot de beste van de wereld.

 

Ernie Hunter kwam enkele jaren na het in ontvangst nemen van de prijs helaas op tragische wijze om het leven bij een motorongeluk. Zijn vrouw, Jane Hunter nam de leiding vervolgens over doet dit nog steeds.

 

Namens Hunter’s Wine was Peter Macdonald ditmaal in Londen aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Het mooie is dat de prijs wederom werd uitgereikt door Tony Laithwaite en Hugh Johnson. De cirkel is hiermee rond!

 

Groeiende vraag naar wijn uit Nieuw-Zeeland

De exportwaarde van wijnen uit Nieuw-Zeeland stijgt al jaren achtereen. In 2014 met 10% en in 2015 zelfs met 14%. Wijn groeit hiermee uit tot één van de belangrijkste exportproducten van Nieuw-Zeeland.

 

De Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc wijnen zijn uitgegroeid tot ware ‘musthaves’ in restaurants en bedrijven over de hele wereld. En dat is niet zo gek aangezien volgens velen de beste Sauvignon Blanc wijnen uit Nieuw Zeeland komen!

 

Hunter's Wines Nieuw-Zeeland

Wijnhuis Hunter’s

De wijngaarden van Hunter’s liggen op het noordelijkste puntje van het Zuidereiland en behoort tot het wijngebied Marlborough. Dit is de grootste en bekendste wijnregio van Nieuw-Zeeland. Bijna 80% van de Nieuw-Zeelandse wijnen komt hier vandaan.

 

Hunter’s heeft duurzame wijnbouw hoog in het vaandel staan en is dan ook gecertificeerd door “Sustainable winegrowing New Zealand”. Hiermee voldoet het aan alle eisen met betrekking tot het duurzaam verbouwen van druiven.

 

Het doel hierbij is om de natuurlijke omgeving in en om de wijngaarden te beschermen, de mensen die in en om de wijngaarden werken en wonen te beschermen en de consumenten die wijnen drinken gemaakt van de druiven uit deze wijngaard, de hoogst mogelijke veiligheid te bieden.

 

De wijngaarden worden continue in de gaten gehouden met de meest moderne technieken, om aan alle eisen van “Sustainable winegrowing New Zealand” te kunnen voldoen.

 

Hunter’s is uitgegroeid tot een gewaardeerde wijnproducent in Nieuw-Zeeland en de productie bedraagt op dit moment zo’n 60.000 dozen (12 fles). Hiervan wordt ongeveer de helft geëxporteerd, onder andere naar Nederland.

 

Jane Hunter with Winemaker and Nephew, James Macdonald and Bryan Vickery Viticulturist bij Hunters Wine Marlborough Nieuw-Zeeland

Hunter’s Sauvignon Blanc

De omstandigheden in de wijngaarden van Hunter’s zijn ideaal voor de Sauvignon Blanc druif. Marlborough is namelijk één van de zonnigste en droogste gebieden van Nieuw-Zeeland. De gemiddelde dagtemperatuur in de zomer is ongeveer 24°C. ‘s Nachts koelt het behoorlijk af.

 

Door deze temperatuurverschillen ontwikkelen de druiven levendige, fruitige aroma’s. Bij de Hunter’s Sauvignon Blanc, ‘Wine of the Show’, stuift de wijn het glas uit, met van kruisbessen, tropisch fruit en citrus. Knisperend en fris!