Hamsoufflé

ham

Voorgerecht voor 4 personen

 

 

Ingrediënten

  • 150 g gekookte achterham
  • 1 el boter
  • 2 el bloem
  • 125 ml warme melk
  • zout en versgemalen peper
  • mespunt paprikapoeder
  • 1 eidooier
  • 2 eiwitten
  • 1 el boter
  • 4 kleine soufflévormpjes of bekertjes

 

Bereiding

 

Verwarm de oven voor op 175°C.
Pureer de ham in de keukenmachine.
Laat de boter smelten in een pan en roer de bloem erdoor.
Roer de melk er met een garde langzaam bij tot het een dikke saus is.
Laat een minuut al roerend doorkoken.
Schep van het vuur de hampuree erdoor en breng het geheel op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Vet de vormpjes goed in met boter en bestuif met een beetje bloem. Roer de eidooiers door de saus.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een brandschone kom en schep dit voorzichtig door de saus.
Verdeel deze massa over de vormpjes en bak ze in circa 20 minuten gaar.
Open de deur niet tijdens het bakken, de soufflés zullen dan inzakken. Serveer direct uit de oven.

 

 

Wijnsuggestie: Ventisquero Reserva Chardonnay

keurslager

Deze wijn heeft een goudgele kleur met groene tonen en bevat aroma’s van papaya en citrus.

 

 

780673