Hayman’s Family Reserve Gin & Tonic

Perfect-Serve_Haymans-Gin-Family-Reserve_Gin-Tonic-Cocktail

Perfect Serve: Hayman’s Family Reserve Gin & Tonic

Deze keer een Perfect Serve met Gin & Tonic. De Gin & Tonic cocktails zijn al een aantal jaren zeer populair. De reden daarvoor is simpel: ze zijn erg lekker!

 

Er zijn veel verschillende soorten gin, waaronder dus de Family Reserve. Dit is een droge gin, met zachte peperige tonen en een heeft lange citrus finish.

 

Hayman’s Family Reserve Gin

In de 18e eeuw werd gin in plaats vanuit de fles, geserveerd, vervoerd en opgeslagen in houten vaten. Pas in 1861, werd het door de “Single Bottle Act” toegestaan om gedistilleerde dranken te verkopen in flessen.

 

De Hayman’s Family Reserve heeft zachte houttonen met hints van de kruidige smaken van de jeneverbes en koriander, hetgeen resulteert in een aromatische, evenwichtige en full-bodied gin. Serveer deze Family Reserve Gin met tonic of als een Gin Palace Martini.

 

Benodigdheden

• 1 deel Hayman’s Family Reserve Gin
• 3 delen Fever Tree Tonic Water
• schijfje limoen

 

Bereidingswijze

Doe de Hayman’s Gin Family Reserve in een met ijsblokjes gevuld cocktailglas en voeg vervolgens de Fever Tree Tonic Water toe. Garneer met een schijfje limoen. De ideale verhouding bij een Gin & Tonic cocktail is 1:3. Dus: één deel gin, op drie delen tonic. Zo blijven beide smaken overeind en heb je als het goed is de perfecte smaakcombinatie.

 

Bezoek onze webshop voor meer informatie over de Hayman’s Family Reserve Gin.

 

Meer Perfect Serve:

 

Fireball-Cinnamon-Whisky-Dranken-nlFiery Mule Fireball Whisky
Fiery Mule is een cocktail op basis van Fireball Cinnamon Whisky en Ginger Beer. Fireball is vooral razend populair onder jongeren die de whiskylikeur als shot drinken in het café of discotheek, maar kan ook uitstekend als cocktail gedronken worden.

 

Hayman's Sloe Gin Toddy Dranken-nl-winter-cocktailsHayman’s Sloe Gin Toddy
Sloe gin wordt vaak beschouwd als ultieme sterke drank voor een lekkere winterse cocktail. De Hayman’s Sloe Gin is makkelijk te mengen en door het hete water komen de kruiden goed tot hun recht.

 

Perfect Serve Pravda Caramel French RivieraPravda Caramel French Riviera
Een luxe cocktail op basis van Pravda Vodka Caramel en Grand Marnier. De Poolse wodka met caramelsmaak en de Franse sinaasappellikeur is een perfect serve met de allure van één van de duurste en meest luxueuze plekken van de wereld: de Franse Riviera.

 

Pedro-Ximinez-Ponche_Dranken-nl_Cocktail_Perfect-ServePedro Ximénez Ponche
De Spaanse versterkte wijn sherry is bezig een een comeback. Daarom een cocktail op basis van Pedro Ximenez sherry van Osborne. Het is een zoete cocktail en kan daarom goed bij nagerechten als ijs, koffie en chocolade worden gedronken.

 

Perfect-Serve-Mai-Tai-El-Dorado-Cocktail-Dranken_NL_HeaderMai Tai Guyana
De Mai Tai cocktail werd waarschijnlijk voor het eerst gemaakt in het door Trader Vic in Trader Vic’s restaurant in Oakland, Californië. De toevoeging Guyana komt voort uit het feit dat voor deze cocktail, voor zowel de witte als de bruine rum, El Dorado Rum uit Guyana wordt gebruikt.

 

Cosmocello-Perfect-ServePravda Vodka Cosmocello
Een frisse en fruitige cocktail die wordt gemaakt van Pravda Vodka, cranberrysap en Fiorito di Limoncello. Cosmocello is afgeleid van de Cosmopolitan. Mogelijk werd de Cosmopolitan al in 1927 geschonken, maar in de jaren 90 steeg de cocktail enorm in populariteit.

 

French Mojito Perfect ServeFrench Mojito met Godet Cognac
De meest populaire cocktail van de laatste jaren is de Mojito. Van origine Cubaans, maar kan ook ‘op z’n Frans’; Met cognac! Vanaf het jaar 1730 is de van oorsprong Nederlandse familie Godet gevestigd in de Franse havenstad La Rochelle.

 

West-Cork-Irish-Whiskey-SmashIrish Whiskey Smash
Een verfrissende cocktail op basis van West Cork Whiskey uit Ierland. De populariteit van Ierse whiskey heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen.

 

Whiskey--IJs-Bourbon-Butterschotch-Ice-CreamBourbon Butterscotch Ice Cream
IJs voor volwassenen! Buffalo Trace Bourbon Whiskey en ijs, dat klinkt als een goede combinatie. En dat is het ook! Heerlijk als dessert of ter verkoeling tijdens tropische temperaturen.

 

Haymans Old Tom and Tonic DrankenNLHayman’s Old Tom & Tonic
Hayman’s Old Tom heeft een ronder en evenwichtiger karakter dan andere Ginsoorten. Voeg hier Elderflower Tonic aan toe en je hebt een perfecte ‘Perfect Serve’…

 

Buffalo-Trace-My-Morning-Jacket-CocktailMy Morning Jacket
Een cocktail op basis van Buffalo Trace, ginger siroop en een lepeltje abrikozenjam. Deze cocktail is vernoemt naar de Amerikaanse indierockband ‘My Morning Jacket’ uit Louisville, Kentucky. Zij staan voor onafhankelijkheid en experimenteren graag met hun muziek.

 

Sparkling Cranberry  Fiorente Elderflower CocktailCranberry Elderflower Cocktail
Een Italiaanse cocktail op basis van vodka, elderflower en cranberrysap. De Elderflower is gemaakt van wilde vlierstruiken, die door het zonnige klimaat en de vruchtbare bodem in heel Italië groeien.

 

Guyana ManhattanGuyana Manhattan
Een cocktail op basis van rum, vermouth en Bitter Thruth Aromatic Bitters. Door deze combinatie is Guyana Manhattan, in tegenstelling tot de tropische varianten, uitstekend te drinken tijdens een fraaie lenteavond.

 

Fireball-Kingsday-CocktailKingsday Fireball Cocktail
Fireball Kingsday cocktail is de perfecte cocktail voor Koningsdag: De kleur is oranje en er zit Fireball Cinnamon Whisky in! Deze cocktail hoeft natuurlijk niet persé op Koningsdag gedronken te worden…

 

Cocktail-Codet-Side-Car

Side Car Cocktail
Side Car is een traditionele cocktail gemaakt van cognac, sinaasappellikeur en citroensap. De naam ‘Codet Cognac No.1 Gentleman Cocktail’ verklapt eigenlijk alles; Deze cognac is speciaal gemaakt voor cocktails.

 

Red-Fingers-GewürztaminerRed Fingers Gewürztaminer

Een frisse cocktail op basis van Woelfelin Gewürztaminer en framboos. Hiermee wordt bevestigd dat een cocktail ook prima op basis van witte wijn gemaakt kan worden.

 

Sgroppino-met-Limoncello

Fiorito Limoncello Scroppino

Scroppino en Fiorito Limoncello, een hemelse combinatie uit het warme Italië. De Fiorito Limoncello geeft de Scroppino een zachte maar zeer aanwezige nasmaak.

 

Black-Russian-Svedka-Vodka-Perfect-Serve

Black Russian

Een lekkere cocktail op basis van Svedka Vodka. Svedka Vodka heeft haar “roots” in Zweden de vodka wordt gemaakt op basis van smaakvolle wintertarwe en kristalheldere water afkomstig uit één van ‘s werelds meest heldere ondergrondse waterbronnen.

 

Navy-Strength-Gin-and-Tonic

Navy Strength Gin & Tonic

Deze gin werd vroeger door Hayman’s Gin Distillery geleverd aan het ‘Royal Victoria Dock’, het grootste bevoorradingsdok van de Engelse marine. Gin was destijds, samen met rum, een essentieel onderdeel van de lading van de Britse vloot.