Ierse whiskey: West Cork Irish Whiskey

West Cork Whiskey Ierland

Ierse whiskey
Ongeveer 1000 jaar geleden werd op dit eiland de whiskey uitgevonden. De Ieren zouden de whiskey en het productieproces tijdens de middeleeuwen in Schotland hebben geïntroduceerd. Deze stelling wordt (volgens de Ieren) gestaafd doordat de oudste distilleerderij in Ierland staat: De Bushmills Distillery. De Schotten zijn het vanzelfsprekend niet met deze stelling eens.

 

Twee belangrijke verschillen met Schotse whisky zijn, dat de Ierse whiskey (behalve de Connemara Whiskey) geen rooksmaak heeft doordat de mout niet met turf wordt geëest, en dat de whiskey drie keer wordt gedistilleerd (twee keer in Schotland). Naast Malt- , Grain- en Blended whisky kent men in Ierland ook een combinatie van gemoute en ongemoute gerst, haver en tarwe. Het distilleren geschiedt in zowel pot- als in kolomketels.

 

West Cork Distillers
In 2008 besluiten 3 vrienden de West Cork Distilleerderij op te richten. Het uiteindelijke doel is om de beste Ierse whiskey te maken die er is. En dat is een ambitieus doel aangezien Ierland, net als Schotland, vele whisey distilleerderijen kent. Waaronder bekenden als Bushmills, Jameson, Tullemore Dew, Conamora en nog vele andere grote en kleinere whiskey makers.

 

Union Hall
De distilleerderij is gevestigd in Union Hall. Een klein vissersdorpje met, volgens de laatste telling, slechts 196 inwoners. Het plaatsje ligt aan de zuidwestkust van Ierland in de graafschap Cork. De West Cork Dillistery ligt op ongeveer een uur rijden van Cork, na Dublin de grootste stad van Ierland.

 

 

Cork Ierland Whiskey online kopen dranken.nlGraafschap Cork
‘County Cork’ is het meest zuidwestelijk gelegen en grootste graafschap in Ierland. Het gebied is bekend om zijn typische Ierse landschap met heuvelachtige groene weiden, ruige kusten, oude kastelen en schilderachtige dorpjes.

 

 

Staan de Ieren al bekend als een eigenzinnig volk, de inwoners van Cork spannen daarbij de kroon. Ze laten zich niet de wet voorschrijven en komen in verzet als ze dat nodig vinden. Zo stonden de ‘Corkonians’ vooraan in de Ierse onafhankelijkheidsstrijd. Het graafschap Cork wordt dan ook wel ‘Rebel County’ genoemd.

 

Ierse Whiskey West cork irish whiskey 10 yo single malt

 

 

West Cork Irish Whiskey 10 YO Single Malt 0,70 ltr.

10 jaar oude Single Malt Irish Whiskey non chill filtered, gerijpt in nieuw gebrande Bourbon vaten, hetgeen een prachtige geur, rijke smaak en een aangename afdronk aan deze whiskey geeft.

 

 

 

West Cork Irish Whiskey 10 YO Single Malt online kopen

 

 

 

 

 

 

 

West cork irish whiskey classic blend online kopen

 

 

 

West Cork Irish Whiskey Classic Blend 0,70 ltr
Een klassieke Irish whiskey blend, gerijpt in Bourbon vaten. Het resultaat is een vlotte toegankelijke whiskey met een lichte vanille finish.

 

 

 

West Cork Irish Whiskey 10 YO Single Malt online kopen