Wijn & Spijs: Kip curry onder bladerdeeg

Wijn en Spijs Kip curry onder bladerdeeg lekker bij wijn enzoWijn & Spijs Lunch

Een lekker hoofdgerecht voor 4 personen.

 

Daarnaast wordt een suggestie gegeven welke wijn goed bij dit gerecht combineert.

 

Kip curry onder bladerdeeg

Een lekker hartig gerecht met kip en bladerdeeg. Ook geschikt als snack of borrelhapje.

Ingrediënten:

  • 400 gr kipfilet, in stukken gesneden
  • 1 pakje bladerdeeg ­
  • 2 eetlepels broodkruim of paneermeel ­
  • 1 eigeel ­
  • 50 gr boter ­
  • 50 ml water ­
  • 200 ml creme fraiche ­
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 10 gemberbolletjes uit pot, fijngesneden
  • 1 blikje ananasstukjes (uitlekgewicht 135 gram) ­
  • 70 gr yellow curry paste(verkrijgbaar in de toko of sommige supermarkten) ­
  • bloem om te bestuiven ­
  • boter om in te vetten

 

Oven
Bereiding:

  1. Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit de boter en bak de stukken kipfilet rondom bruin en bestrooi ze met zout en peper. Voeg de knoflook, gember, ananas en currypasta toe en bak deze kort mee.
  3. Schep de creme fraiche erdoor, voeg water toe, meng het geheel goed en laat dit nog 2 minuten pruttelen. Vet een springvorm in en bestuif het aanrecht met wat bloem.
  4. Leg 6 bladerdeeglapjes op elkaar en rol er een ronde lap van met een doorsnee van zo’n 28 centimeter. Bekleed de vorm met het deeg en prik er gaatjes in. Strooi er het broodkruim overheen en schep er het kipmengsel in.
  5. Rol van de rest van het bladerdeeg een ronde lap die iets groter is dan de vorm. Leg het deeg op de vulling, waarbij je het aan de rand dichtdrukt.
  6. Bestrijk de bovenkant met het eigeel en bak de kip curry 30 tot 40 minuten, iets onder het midden in de oven.

 

780773 BODEGAS CARRAU Sauvignon Blanc

 

Wijnsuggestie:

 

Bodegas Carrau Sauvignon Blanc

 

Een mooie fruitige witte wijn uit Uruguay.

 

Deze wijn heeft verrassend veel body en toch het kenmerkende van de Sauvignon Blanc.

Meer Wijn & Spijs:

 

Salade van watermeloen, lamsfilet, feta en munt

 

Hutspot met geitenkaas en katenspek 

 

Deense mosselen met dille en Aquavit

 

Biefstuk met boerenjongens 

 

Ovenschotel met courgette en rookworst

 

Stoofpot met tomaat en chorizo

 

Biefstuk Creole met pikante chutney

 

keurslager