Marokkaanse saté met harissa-mayonaise

Marokkaanse biefstuksaté met harissa mayonaise

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Ingrediënten

 

  • 400 g biefstukpuntjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 tot 2 theelepels harissa-pasta
  • 10 eetlepels mayonaise
  • 4 pitabroodjes of nan
  • 1 theelepel kummel
  • 10 gehakte muntblaadjes

 

Bereiding

 

  1. Marineer de biefstukpuntjes met wat kummel, peper, zout en de olijfolie.
  2. Spies de puntjes op satéstokjes die een uurtje in het water hebben gelegen.
  3. Meng nu de harissa door de mayonaise en verwarm de grillpan voor.
  4. Gril de spiesjes mooi om en om en leg de broodjes erbij in de pan.
  5. Als ze beide mooi gegrild zijn (na ongeveer 4 minuten) haal je ze van het vuur. Snijd mooie punten van het brood en serveer de spiesjes erbij met de harissa-mayonaise. Strooi de gehakte munt erover en serveer er eventueel wat komkommersalade bij.

 

Wijnsuggestie: Andeluna 1300 Torrontés

keurslager

andeluna