Mezcal Monte Alban

Mezcal Monte Alban online kopen


Mezcal Monte Alban

Mezcal is een gedistilleerde alcoholische drank uit Mexico. Mezcal Monte Alban komt uit de zuidelijke staat Oaxaca, gelegen in het  Sierra Madre del Sur-gebergte. De bevolking in dit gebied bestaat voor het grootste gedeelte uit indianen. Zij stoken de Mezcal nog steeds op oude en traditionele wijze.

 

Agave Americana

De drank wordt gemaakt van Agave americana.  Agaveplanten hebben 7 tot 15 jaar nodig om volgroeid te raken en een zogenaamde piña (vrucht) te vormen. Wanneer de plant lijkt te verschrompelen en roestkleurige vlekken krijgt, is de agave rijp voor de oogst.

 

De mystiek van Mezcal
Mezcal dateert uit het midden van de zestiende eeuw, de tijd dat Spaanse ‘conquistadores’ de Nieuwe Wereld aan het veroveren waren, en de soldaten op zoek waren naar iets anders dan traditionele rum om hun overwinningen te vieren.

 

De Azteken uit de buurt van de bergtop van Mont Alban in Oaxaca hadden een soort agave geteeld waarvan ze het sap gisten tot ‘pulque’. Zij dronken deze drank tijdens religieuze ceremoniën. De Spanjaarden, die op zoek waren naar iets sterkers dan pulque, begonnen te experimenteren met de agave. Ze hakten de agave in stukken, kookten het, persten het sap eruit,  fermenteerden het meerdere dagen, en tenslotte destilleerden ze het. Het resultaat: de Mezcal.

 

De Legende
Elke fles Mezcal die wordt gemaakt in de provincie Oaxaca  bevat traditioneel een agave worm. Omdat de agave worm alleen leeft in de specifieke Mezcal Agave, weet je dan dat het de  traditionele Mezcal is. De worm zit niet alleen voor de show in de fles. Hij is echt bedoelt om op te eten. Er wordt verteld  dat de worm de sleutel is die de deur ontgrendelt naar een wereld vol wonderlijke ervaringen.

 

Anderen zeggen weer dat het de geest bevrijdt en nog weer anderen zeggen dat het eten van de worm de enige echte betovering van Mezcal is.

 


Mezcal Monte Alban online kopen op Dranken.nlMezcal Monte Alban Mexico online kopen Dranken.nlMezcal Monte Alban

Mezcal wordt traditioneel gedronken als tequila: dat wil zeggen, met een likje zout en een hap van een limoen. Voor de echte traditie, gebruik je het mengsel van zeezout en kruiden die in de nekhanger wordt meegeleverd.

 

Monte Alban Mezcal con Gusano is zo zacht als een Mexicaanse zonsondergang, maar met  de kracht die herinnert  aan de oude Spaanse conquistadores die de Mezcal bedachten.

 

En of je het nu puur of in de mix drinkt , 1 ding is zeker, Monte Alban is de echte Mezcal. Het bewijs zit in elke fles!

 

Mezcal Monte Alban Online bestellen Dranken.nl