Muziek en whiskytip 11: Jim Beam & Koko Taylor

Muziek en Whiskytip 11 Header

 

Door whiskyauteur en –kenner Hans Offringa

 

In alweer de 11e ‘Muziek en whiskytip’ legt Hans Offringa het verband tussen Jim Beam en Koko Taylor:

 


Jim Beam zou met enige fantasie de Koning van de Bourbon genoemd kunnen worden, gezien het feit dat dit merk al bijna 220 jaar bestaat en daarnaast de best verkochte bourbon ter wereld (en in Nederland) is.

 

Koko Taylor heeft haar bijnaam Koningin van de Blues beslist verdiend. Er zijn meer vergelijkingen te maken. Beam is synoniem met een lange familiegeschiedenis en er werken nog steeds Beams op verschillende plaatsen in de Amerikaanse whiskeyindustrie. Koko Taylor begon op jonge leeftijd met vijf familieleden al bluesmuziek te spelen. De Taylors maakten zelf hun instrumenten. Dat was aan het begin van de 30-er jaren, waarschijnlijk vlak nadat de Drooglegging was opgeheven en op het moment dat Beam zijn comeback in de whiskeywereld maakte.

 

Het werd de No.1 bourbon in de wereld en Jim Beam sleepte talloze prijzen in de wacht. Taylor zou op haar beurt de meest geprezen bluesvrouw ter wereld worden en op 3 maart 1993 zelfs een eigen Koko Taylor-dag krijgen in Chicago. De toenmalige burgemeester Richard Daley kondigde dat eerbetoon aan zijn beroemde burger persoonlijk aan.

 

Luistertip:

 

 

Dramtip:

 

Jim Beam Signature Select 12 Years Old

Jim Beam Signature Select 12 Years Old

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer interesse ?

Klik hier voor Bourbon & Blues, geschreven door Hans Offringa

 

 

Voorgaande Muziek en whiskytips:

 

Muziek en whiskytip 10 

 

Muziek en whiskytip 9 

 

Muziek en whiskytip 8

 

Muziek en whiskytip 7

 

Muziek en whiskytip 6