Wijn & Spijs: Ovenschotel met courgette en rookworst

 

untitled

Ovenschotel met courgette en rookworst

Wanneer de bladeren aan de bomen van kleur veranderen, de dagen korter worden en de nachten kouder, dan is het weer tijd voor echte herfstgerechten. Dit keer een ovenschotel met courgette en rookworst.

 

Gerecht voor 4 personen:

 

Ingredi├źnten:

  • 1 rookworst
  • aardappelpuree voor 4 personen
  • 2 uien
  • 2 eetl. (olijf)olie + olie om te bestrijken
  • zout en versgemalen peper
  • 1 grote courgette
  • 6 tomaten
  • 3 eetl. versgeraspte belegen Goudse kaas

 

Andeluna 1300 cabernet Savignon1Bereiding:

  1. De bereidingstijd bedraagt 20-30 minuten, exclusief een voorbereidingstijd van circa 30 minuten.
  2. Laat de rookworst wellen of neem een gegaarde worst en snijd die schuin in plakjes van 0,5 cm dik. Maak de aardappelpuree op uw eigen manier. Snipper de gepelde uien en laat ze in de olijfolie fruiten tot ze beginnen te kleuren. Bestrooi de ui met wat zout en peper en schep ze uit de pan. Snijd de courgette in plakjes van 0,5 cm en bestrijk ze aan beide kanten dun met olijfolie. Laat ze in een koekenpan met een dikke bodem of een grillpan op hoog vuur aan beide kanten kort bakken tot ze beginnen te kleuren.
  3. Verwarm de oven voor op 200┬║C. Snijd de tomaten eveneens in plakjes van 0,5 cm dik. Schep de aardappelpuree in een bij voorkeur rechthoekige ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Beleg dakpansgewijs met een rijtje tomaat, een rijtje courgette en een rijtje worst. Ga door tot alles op is en de puree helemaal is bedekt. Bestrooi met wat zout en peper en met de geraspte kaas. Zet de schaal 20-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas begint te kleuren. Serveer de ovenschotel meteen.

 

Wijnsuggestie voor bij de ovenschotel:

 

Andeluna Cabernet Sauvignon

 

 

keurslager