Perfect Serve: El Dorado Rum Swizzle

El Dorado 5 YO Rum Swizzle

Perfect Serve: El Dorado Rum Swizzle

De Rum Swizzle is een tropische cocktail met donkere El Dorado Rum, limoensap en ananassap.

 

De Rum Swizzzle kent zijn oorsprong op Bermuda, een sub-tropische eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De cocktail kent een lange historie op Bermuda, de eerste Rum Swizzle cocktails werden al in het midden van de 19e eeuw geserveerd. Destijds een eenvoudig drankje van weinig meer dan rum en water, tegenwoordig uitgegroeid tot de officieuze nationale drank van het eiland.
 

El Dorado Rum 5 YO

De El Dorado Rum 5 YO is een blend van verschillende rums, gedistilleerd door Demerara Distillers in Guyana. Al deze rums zijn minimaal vijf jaar gerijpt en gedistilleerd op de beroemde en unieke houten distillatiekolom ‘Enmore – Wooden Continuous Coffey Still’

 

Het verhaal van El Dorado rum begint in 1640 in Guyana met de introductie van suikerriet door de vroege Europese kolonisten. De Britten introduceerden in de jaren 1650 het distilleren van suikerriet in de Nieuwe Wereld. Hiermee werd de basis van de huidige El Dorado Rum gelegd. Lees meer over de ontstaansgeschiedenis van El Dorado Rum.

 

Benodigdheden

• 50 ml El Dorado Rum 5YO
• 20 ml vers geperst limoensap
• 25 ml ananassap
• 1 theelepel suikersiroop (bijv. Monin)
• Een scheutje Angostura bitters
• (Fever Tree) Soda water

 

Bereidingswijze

Voeg de ingrediënten toe aan een met geschaafd ijs gevuld longdrinkglas, roer het geheel goed door en vul aan met soda water. Ter garnering: partje limoen en een takje munt.

 

Bezoek onze webshop voor meer informatie over de El Dorado Rum 5 YO

 

Meer Perfect Serve:

 


Mata Bali, een spekkoek cocktail

Mata Bali oftewel ‘de Balinese stier’. Een heerlijke afterdinner cocktail met een stoere uitstraling. Een vloeibaar zoet gebakje. Deze bijzondere cocktail is gecreëerd door Sayah Spekkoeklikeur en heeft een unieke smaak van spekkoek.

 

Buffalo Trace Ginger Ale CocktailBuffalo Trace & Ginger Ale Cocktail
Deze cocktail is een mooie combinatie van een zachte fruitige bourbon en licht spicy Ginger Ale, geserveerd met verse limoen. Een makkelijk te maken cocktail met een heerlijk resultaat.

 

Perfect-Serve_Haymans-Gin-Family-Reserve_Gin-Tonic-CocktailHayman’s Family Reserve Gin & Tonic
De Gin & Tonic cocktails zijn al een aantal jaren zeer populair. De reden daarvoor is simpel: ze zijn erg lekker! Er zijn veel verschillende soorten gin, waaronder dus de Family Reserve. Dit is een droge gin, met zachte peperige tonen en een heeft lange citrus finish.

 

Fireball-Cinnamon-Whisky-Dranken-nlFiery Mule Fireball Whisky
Fiery Mule is een cocktail op basis van Fireball Cinnamon Whisky en Ginger Beer. Fireball is vooral razend populair onder jongeren die de whiskylikeur als shot drinken in het café of discotheek, maar kan ook uitstekend als cocktail gedronken worden.

 

Hayman's Sloe Gin Toddy Dranken-nl-winter-cocktailsHayman’s Sloe Gin Toddy
Sloe gin wordt vaak beschouwd als ultieme sterke drank voor een lekkere winterse cocktail. De Hayman’s Sloe Gin is makkelijk te mengen en door het hete water komen de kruiden goed tot hun recht.

 

Perfect Serve Pravda Caramel French RivieraPravda Caramel French Riviera
Een luxe cocktail op basis van Pravda Vodka Caramel en Grand Marnier. De Poolse wodka met caramelsmaak en de Franse sinaasappellikeur is een perfect serve met de allure van één van de duurste en meest luxueuze plekken van de wereld: de Franse Riviera.

 

Pedro-Ximinez-Ponche_Dranken-nl_Cocktail_Perfect-ServePedro Ximénez Ponche
De Spaanse versterkte wijn sherry is bezig een een comeback. Daarom een cocktail op basis van Pedro Ximenez sherry van Osborne. Het is een zoete cocktail en kan daarom goed bij nagerechten als ijs, koffie en chocolade worden gedronken.

 

Perfect-Serve-Mai-Tai-El-Dorado-Cocktail-Dranken_NL_HeaderMai Tai Guyana
De Mai Tai cocktail werd waarschijnlijk voor het eerst gemaakt in het door Trader Vic in Trader Vic’s restaurant in Oakland, Californië. De toevoeging Guyana komt voort uit het feit dat voor deze cocktail, voor zowel de witte als de bruine rum, El Dorado Rum uit Guyana wordt gebruikt.

 

Cosmocello-Perfect-ServePravda Vodka Cosmocello
Een frisse en fruitige cocktail die wordt gemaakt van Pravda Vodka, cranberrysap en Fiorito di Limoncello. Cosmocello is afgeleid van de Cosmopolitan. Mogelijk werd de Cosmopolitan al in 1927 geschonken, maar in de jaren 90 steeg de cocktail enorm in populariteit.

 

French Mojito Perfect ServeFrench Mojito met Godet Cognac
De meest populaire cocktail van de laatste jaren is de Mojito. Van origine Cubaans, maar kan ook ‘op z’n Frans’; Met cognac! Vanaf het jaar 1730 is de van oorsprong Nederlandse familie Godet gevestigd in de Franse havenstad La Rochelle.

 

West-Cork-Irish-Whiskey-SmashIrish Whiskey Smash
Een verfrissende cocktail op basis van West Cork Whiskey uit Ierland. De populariteit van Ierse whiskey heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen.

 

Whiskey--IJs-Bourbon-Butterschotch-Ice-CreamBourbon Butterscotch Ice Cream
IJs voor volwassenen! Buffalo Trace Bourbon Whiskey en ijs, dat klinkt als een goede combinatie. En dat is het ook! Heerlijk als dessert of ter verkoeling tijdens tropische temperaturen.

 

Haymans Old Tom and Tonic DrankenNLHayman’s Old Tom & Tonic
Hayman’s Old Tom heeft een ronder en evenwichtiger karakter dan andere Ginsoorten. Voeg hier Elderflower Tonic aan toe en je hebt een perfecte ‘Perfect Serve’…

 

Buffalo-Trace-My-Morning-Jacket-CocktailMy Morning Jacket
Een cocktail op basis van Buffalo Trace, ginger siroop en een lepeltje abrikozenjam. Deze cocktail is vernoemt naar de Amerikaanse indierockband ‘My Morning Jacket’ uit Louisville, Kentucky. Zij staan voor onafhankelijkheid en experimenteren graag met hun muziek.

 

Sparkling Cranberry Fiorente Elderflower CocktailCranberry Elderflower Cocktail
Een Italiaanse cocktail op basis van vodka, elderflower en cranberrysap. De Elderflower is gemaakt van wilde vlierstruiken, die door het zonnige klimaat en de vruchtbare bodem in heel Italië groeien.

 

Guyana ManhattanGuyana Manhattan
Een cocktail op basis van rum, vermouth en Bitter Thruth Aromatic Bitters. Door deze combinatie is Guyana Manhattan, in tegenstelling tot de tropische varianten, uitstekend te drinken tijdens een fraaie lenteavond.

 

Fireball-Kingsday-CocktailKingsday Fireball Cocktail
Fireball Kingsday cocktail is de perfecte cocktail voor Koningsdag: De kleur is oranje en er zit Fireball Cinnamon Whisky in! Deze cocktail hoeft natuurlijk niet persé op Koningsdag gedronken te worden…

 

Cocktail-Codet-Side-Car

Side Car Cocktail
Side Car is een traditionele cocktail gemaakt van cognac, sinaasappellikeur en citroensap. De naam ‘Codet Cognac No.1 Gentleman Cocktail’ verklapt eigenlijk alles; Deze cognac is speciaal gemaakt voor cocktails.

 

Red-Fingers-GewürztaminerRed Fingers Gewürztaminer

Een frisse cocktail op basis van Woelfelin Gewürztaminer en framboos. Hiermee wordt bevestigd dat een cocktail ook prima op basis van witte wijn gemaakt kan worden.

 

Sgroppino-met-Limoncello

Fiorito Limoncello Scroppino

Scroppino en Fiorito Limoncello, een hemelse combinatie uit het warme Italië. De Fiorito Limoncello geeft de Scroppino een zachte maar zeer aanwezige nasmaak.

 

Black-Russian-Svedka-Vodka-Perfect-Serve

Black Russian

Een lekkere cocktail op basis van Svedka Vodka. Svedka Vodka heeft haar “roots” in Zweden de vodka wordt gemaakt op basis van smaakvolle wintertarwe en kristalheldere water afkomstig uit één van ‘s werelds meest heldere ondergrondse waterbronnen.

 

Navy-Strength-Gin-and-Tonic

Navy Strength Gin & Tonic

Deze gin werd vroeger door Hayman’s Gin Distillery geleverd aan het ‘Royal Victoria Dock’, het grootste bevoorradingsdok van de Engelse marine. Gin was destijds, samen met rum, een essentieel onderdeel van de lading van de Britse vloot.