Perfect Serve: Fiorito Limoncello Scroppino

Sgroppino-met-Limoncello

Fiorito Limoncello

Deze handgemaakte Limoncello is geproduceerd volgens het traditionele recept van de Fiorito familie met de meest kwalitatieve biologische citroenen (Limone di Siracusa IGP). Fiorito is een Limoncello Superiore, een premium Limoncello die voldoet aan de hoogste eisen.

 

De authentieke productiemethode geeft deze Limoncello de geraffineerde en wereldberoemde smaak. In zijn stijlvolle beugelfles is het een opvallende verschijning. Fiorito is afgelopen jaren door veel toprestaurants en bars op de kaart gezet en heeft in Nederland de Limoncello-trend op gang gebracht.

 

Fiorito Limoncello Scroppino

Scroppino en Fiorito Limoncello, een hemelse combinatie uit het warme Italië. De Fiorito Limoncello geeft de Scroppino een zachte maar zeer aanwezige nasmaak.

 

Ingrediënten

2 delen prosecco
1 deel Fiorito Limoncello
1 bol sorbetijs

 

Fiorito-Limoncello-Fles

Bereidingswijze

Deze cocktail maak je met een blender, tenzij je razendsnel bent met een ouderwetse garde. Doe het sorbetijs en de limoncello in de blender en mix het geheel todat je een mooie gelige scroppino krijgt. Voeg daarna de prosecco toe en mix het geheel nogmaals. Na het blenden uitschenken in een stijlvol champagne glas en eventueel garneren met een mooie citroenkrul.

 

Kijk voor de Fiorito Limoncello in onze shop: Fiorito Limoncello

 

Het verhaal achter Fiorito Limoncello

Het Fiorito Limoncello recept is afkomstig van het Italiaanse eiland Sicilië. De Nederlandse broers Franco en Benno Fiorito hebben er voor gezorgd dat ook de rest van de wereld kan genieten van deze kwalitatief hoogwaardige limoncello. Lees meer in: ‘Uitgelicht Fiorito Limoncello’