Perfect Serve: Guyana Manhattan

Guyana Manhattan

Guyana Manhattan

Een cocktail op basis van rum, vermouth en Bitter Thruth Aromatic Bitters. Door deze combinatie is Guyana Manhattan, in tegenstelling tot de tropische varianten, uitstekend te drinken tijdens een fraai lenteweekend.

 

El Dorado Rum

El Dorado Rum wordt geproduceerd door Demerara Distillers. Meer dan 300 jaar ervaring en historie in suiker- en rumproductie zijn terug te vinden in deze veelzijdige rums. De naam El Dorado is ontleent aan de legende over de ‘stad van goud’, welke ergens in de binnenlanden van Guyana gelegen moet hebben. Ondanks de vele zoektochten naar deze mythische gouden stad is hij nooit gevonden.


 

Benodigdheden

• 1 1/2 deel El Dorado Rum 12 Years Old
• 1/2 deel Sweet Vermouth
• 2 druppels Bitter Thruth Aromatic Bitters
• een scheutje Angostura Bitters

 

Bereidingswijze

Giet alle ingrediënten in een met ijs gevulde cocktail shaker. Goed schudden en giet het geheel door een zeef in een cocktailglas. Ter afwerking kan een sinaasappelschijfje worden toegevoegd.

 

Kijk voor de El Dorado Rum 12 Years Old in onze webshop.

 

Meer Perfect Serve:

 

Fireball-Kingsday-CocktailKingsday Fireball Cocktail
Fireball Kingsday cocktail is de perfecte cocktail voor Koningsdag: De kleur is oranje en er zit Fireball Cinnamon Whisky in! Deze cocktail hoeft natuurlijk niet persé op Koningsdag gedronken te worden…

 

Cocktail-Codet-Side-Car

Side Car Cocktail
Side Car is een traditionele cocktail gemaakt van cognac, sinaasappellikeur en citroensap. De naam ‘Codet Cognac No.1 Gentleman Cocktail’ verklapt eigenlijk alles; Deze cognac is speciaal gemaakt voor cocktails.

 

Red-Fingers-GewürztaminerRed Fingers Gewürztaminer

Een frisse cocktail op basis van Woelfelin Gewürztaminer en framboos. Hiermee wordt bevestigd dat een cocktail ook prima op basis van witte wijn gemaakt kan worden.

 

Sgroppino-met-Limoncello

Fiorito Limoncello Scroppino

Scroppino en Fiorito Limoncello, een hemelse combinatie uit het warme Italië. De Fiorito Limoncello geeft de Scroppino een zachte maar zeer aanwezige nasmaak.

 

Black-Russian-Svedka-Vodka-Perfect-Serve

Black Russian

Een lekkere cocktail op basis van Svedka Vodka. Svedka Vodka heeft haar “roots” in Zweden de vodka wordt gemaakt op basis van smaakvolle wintertarwe en kristalheldere water afkomstig uit één van ‘s werelds meest heldere ondergrondse waterbronnen.

 

Navy-Strength-Gin-and-Tonic

Navy Strength Gin & Tonic

Deze gin werd vroeger door Hayman’s Gin Distillery geleverd aan het ‘Royal Victoria Dock’, het grootste bevoorradingsdok van de Engelse marine. Gin was destijds, samen met rum, een essentieel onderdeel van de lading van de Britse vloot.

 

Buffalo-Trace-&-Ginger-HeaderBuffalo Trace & Ginger Ale

Een cocktail op basis van Buffalo Trace Bourbon. Als eerbetoon aan de machtige buffels en de ruige, onafhankelijke geest van de pioniers is de naam Buffalo Trace ontstaan. In de afgelopen tien jaar heeft Buffalo Trace meer prijzen gewonnen dan elke andere distilleerderij in de wereld.