Perfect Serve: Irish Whiskey Smash

West-Cork-Irish-Whiskey-Smash

Perfect Serve: Irish Whiskey Smash

Een verfrissende cocktail op basis van West Cork Whiskey uit Ierland. De populariteit van Ierse whiskey heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Ierse Whiskey wordt twee keer gedistilleerd (waar Schotse whisky drie keer gedistilleerd wordt) en heeft daardoor een lichtere smaak.

 

West Cork Irish Whiskey

De West Cork Distillery is gelegen in de graafschap West Cork, in het zuidwesten van Ierland. Het gebied is bekend om zijn typische Ierse landschap met heuvelachtige groene weiden, ruige kusten, oude kastelen en schilderachtige dorpjes.
 

Staan de Ieren al bekend als een eigenzinnig volk, de inwoners van Cork spannen daarbij de kroon. Ze laten zich niet de wet voorschrijven en komen in verzet als ze dat nodig vinden. Zo stonden de ‘Corkonians’ vooraan in de Ierse onafhankelijkheidsstrijd. Het graafschap Cork wordt dan ook wel ‘Rebel County’ genoemd.

 

Benodigdheden

 

• 2 ml West Cork Irish Whiskey
• 4 muntblaadjes
• ¾ ml suikersiroop

 

Bereidingswijze

Prak de citroen en vermorzel de muntblaadjes en doe deze in een cocktailshaker. Voeg de andere ingrediënten toe en schud het geheel goed. Vul daarna aan met gemalen ijs en werk af met een blaadje munt.

 

Kijk voor de West Cork Irish Whiskey in onze webshop.

 

Meer Perfect Serve:

 

Whiskey--IJs-Bourbon-Butterschotch-Ice-CreamBourbon Butterscotch Ice Cream
IJs voor volwassenen! Buffalo Trace Bourbon Whiskey en ijs, dat klinkt als een goede combinatie. En dat is het ook! Heerlijk als dessert of ter verkoeling tijdens tropische temperaturen.

 

Haymans Old Tom and Tonic DrankenNLHayman’s Old Tom & Tonic
Hayman’s Old Tom heeft een ronder en evenwichtiger karakter dan andere Ginsoorten. Voeg hier Elderflower Tonic aan toe en je hebt een perfecte ‘Perfect Serve’…

 

Buffalo-Trace-My-Morning-Jacket-CocktailMy Morning Jacket
Een cocktail op basis van Buffalo Trace, ginger siroop en een lepeltje abrikozenjam. Deze cocktail is vernoemt naar de Amerikaanse indierockband ‘My Morning Jacket’ uit Louisville, Kentucky. Zij staan voor onafhankelijkheid en experimenteren graag met hun muziek.

 

Sparkling Cranberry  Fiorente Elderflower CocktailCranberry Elderflower Cocktail
Een Italiaanse cocktail op basis van vodka, elderflower en cranberrysap. De Elderflower is gemaakt van wilde vlierstruiken, die door het zonnige klimaat en de vruchtbare bodem in heel Italië groeien.

 

Guyana ManhattanGuyana Manhattan
Een frisse cocktail op basis van Svedka vodka,  Fiorente Elderflower en cranberrysap. Een lekkere cocktail voor een zomers warme dag in het voorjaar.

 

Fireball-Kingsday-CocktailKingsday Fireball Cocktail
Fireball Kingsday cocktail is de perfecte cocktail voor Koningsdag: De kleur is oranje en er zit Fireball Cinnamon Whisky in! Deze cocktail hoeft natuurlijk niet persé op Koningsdag gedronken te worden…

 

Cocktail-Codet-Side-Car

Side Car Cocktail
Side Car is een traditionele cocktail gemaakt van cognac, sinaasappellikeur en citroensap. De naam ‘Codet Cognac No.1 Gentleman Cocktail’ verklapt eigenlijk alles; Deze cognac is speciaal gemaakt voor cocktails.

 

Red-Fingers-GewürztaminerRed Fingers Gewürztaminer

Een frisse cocktail op basis van Woelfelin Gewürztaminer en framboos. Hiermee wordt bevestigd dat een cocktail ook prima op basis van witte wijn gemaakt kan worden.

 

Sgroppino-met-Limoncello

Fiorito Limoncello Scroppino

Scroppino en Fiorito Limoncello, een hemelse combinatie uit het warme Italië. De Fiorito Limoncello geeft de Scroppino een zachte maar zeer aanwezige nasmaak.

 

Black-Russian-Svedka-Vodka-Perfect-Serve

Black Russian

Een lekkere cocktail op basis van Svedka Vodka. Svedka Vodka heeft haar “roots” in Zweden de vodka wordt gemaakt op basis van smaakvolle wintertarwe en kristalheldere water afkomstig uit één van ‘s werelds meest heldere ondergrondse waterbronnen.

 

Navy-Strength-Gin-and-Tonic

Navy Strength Gin & Tonic

Deze gin werd vroeger door Hayman’s Gin Distillery geleverd aan het ‘Royal Victoria Dock’, het grootste bevoorradingsdok van de Engelse marine. Gin was destijds, samen met rum, een essentieel onderdeel van de lading van de Britse vloot.