Perfect Serve: Side Car Cocktail

Cocktail-Codet-Side-Car

Side Car Cocktail

Side Car is een traditionele cocktail gemaakt van cognac, sinaasappellikeur en citroensap. De exacte oorsprong van de Sidecar is onduidelijk, maar verondersteld wordt dat de cocktail aan het eind van de Eerste Wereldoorolog is uitgevonden in London of Parijs. Side Car is vernoemd naar een (motorfiets)zijspan van een Amerikaanse legerkapitein.

 

Godet Cognac

Vanaf het jaar 1730 is de van oorsprong Nederlandse familie Godet gevestigd in de Franse havenstad La Rochelle. La Rochelle was in die tijd een belangrijke havenstad voor Frankrijk. Vanuit hier is Godet uitgegroeid tot het huidige befaamde Cognachuis Godet.

 

Benodigdheden

• 5 cl. Codet Cognac No.1 Gentleman Cocktail
• 2 cl. Triple Sec (sinaasappellikeur)
• 2 cl. Citroensap

 

Bereidingswijze

Giet alle ingrediënten in een met ijs gevulde cocktail shaker. Goed schudden en giet het geheel door een zeef in een cocktailglas.

 

Kijk voor de Codet Cognac No.1 Gentleman Cocktail in onze webshop.

 

Meer Perfect Serve:

 

Red-Fingers-GewürztaminerRed Fingers Gewürztaminer

Een frisse cocktail op basis van Woelfelin Gewürztaminer en framboos. Hiermee wordt bevestigd dat een cocktail ook prima op basis van witte wijn gemaakt kan worden.

 

Sgroppino-met-Limoncello

Fiorito Limoncello Scroppino

Scroppino en Fiorito Limoncello, een hemelse combinatie uit het warme Italië. De Fiorito Limoncello geeft de Scroppino een zachte maar zeer aanwezige nasmaak.

 

Black-Russian-Svedka-Vodka-Perfect-Serve

Black Russian

Een lekkere cocktail op basis van Svedka Vodka. Svedka Vodka heeft haar “roots” in Zweden de vodka wordt gemaakt op basis van smaakvolle wintertarwe en kristalheldere water afkomstig uit één van ‘s werelds meest heldere ondergrondse waterbronnen.

 

Navy-Strength-Gin-and-Tonic

Navy Strength Gin & Tonic

Deze gin werd vroeger door Hayman’s Gin Distillery geleverd aan het ‘Royal Victoria Dock’, het grootste bevoorradingsdok van de Engelse marine. Gin was destijds, samen met rum, een essentieel onderdeel van de lading van de Britse vloot.

 

Buffalo-Trace-&-Ginger-HeaderBuffalo Trace & Ginger Ale

Een cocktail op basis van Buffalo Trace Bourbon. Als eerbetoon aan de machtige buffels en de ruige, onafhankelijke geest van de pioniers is de naam Buffalo Trace ontstaan. In de afgelopen tien jaar heeft Buffalo Trace meer prijzen gewonnen dan elke andere distilleerderij in de wereld.