Pravda Vodka

Pravda-Vodka-Dranken-nl

Pravda Vodka

De historie van Pravda Vodka gaat terug tot 1743. De distilleerderij van Pravda Vodka is gevestigd in de Poolse Karpaten in het district Bielsko-Biala.
 
Geografisch gezien ligt Bielsko-Biala in het zuiden van Polen, ongeveer tussen de historisch stad Krakow en de bergen waar de Wisla rivier ontspringt.
 

Dit prachtige gebied kenmerkt zich door de uitstekende omstandigheden om premium vodka te maken.
 
In Pravda Vodka komt het beste van elk productie element samen. De ingrediënten, eveneens afkomstig uit Bielsko-Biala, zijn zeer verfijnd; uit de Karpaten komt het puurste bronwater en van de velden van Weilkopolska komt de iets zoetige, laat geoogste rogge, die voor een zachte, mildere smaak zorgt dan de gewone rogge.
 
Pravda wordt geproduceerd middels een uniek vijf-staps distillatieproces en het distillatieproces staat onder continue toezicht van de gerenommeerde ‘master distiller’ Aleksandra Kulak.
 
Pravda Vodka heeft een ultra-luxe uitstraling en onderscheid zich van andere vodka’s door haar zachtheid en onverwachte smaak van citrus.
 

Vodka geschiedenis

Er zijn zeer weinig bronnen bekend over de ontstaansgeschiedenis van vodka. Er zijn echter wel verschillende steden die claimen de geboorteplaats van het bekende ‘levenswater’ te zijn, maar wie de meeste aanspraak op deze eretitel mag maken is onduidelijk. De meeste van deze steden liggen geografisch gezien wel in de zelfde omgeving, namelijk het Zuid-Oosten van Polen en het westen van Rusland. De oorsprong van de drank ligt daarom ook zeer waarschijnlijk in Oost-Europa.
 
Vodka kent een lange geschiedenis en is nauw verbonden met de opkomst van distillatie. In eerste instantie werd vodka, een roggedestillaat, nog als ontsmettingsmiddel gebruikt. Het duurde echter niet lang voordat de Polen en de Russen ook de andere kwaliteiten van het roggedestillaat ontdekten.
 
Als snel werd vodka volksdrank nummer 1 in dit deel van Europa. Waarbij sommige steden eind 16e eeuw wel 500 stokerijen konden hebben. In tsaristisch Rusland kwam ooit 40 procent van de inkomsten van de staat uit accijns op wodka.
 
Pravda-Vodka-Dranken-nl_logo