Spiesjes met biefstuk en kerstomaatjes

bbq biefstuk Hoofdgerecht (Barbecue)     Ingrediënten

  • 400 gram biefstuk
  • 20 plakjes ontbijtspek
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. kardemom
  • 2 theel. gemberpoeder
  • 2 eetl. olijfolie
  • 20 kerstomaatjes

Bereiding

  1. Snijd de biefstuk in 30 blokjes van circa 2 x 2 cm en doe ze in een kom.
  2. Roer paprikapoeder, kardemom, gemberpoeder en olie door elkaar en schep de marinade door het vlees. Laat 30 minuten intrekken.
  3. Rol de kerstomaatjes in het spek. Rijg aan elk spiesje 3 blokjes vlees met daartussen 2 ingepakte tomaatjes. Rooster de spiesjes op de barbecue of in de grillpan tot het vlees bruin is, bestrooi ze met wat zout en bestrijk ze als ze worden omgekeerd met de marinade. Serveer meteen.

 

Wijnsuggestie: Quinta de Chocapalha Tinto

De wijn heeft 20 maanden gerijpt op gebruikte Frans eiken vaten.
Hierdoor domineert het hout niet maar ontstaat een mooie balans tussen het hout en het fruit.

 

keurslager

780583