Stoofpot met tomaat en chorizo

Welke wijn bij stoofpotHoofdgerecht voor 4 personen:

 

Stoofpot met tomaat en chorizo

Wanneer de herfst haar intrede heeft gedaan is het weer tijd voor stamp- en stoofpot. In de rubriek ‘Wijn & Spijs’ daarom nu aandacht voor stoofpot met tomaat en chorizo in combinatie met rode wijn.

 

Ingrediënten

• 600 g varkenslappen, in blokjes

• 100 g chorizo, in kleine blokjes

• zout en peper

• 1 el bloem

• 2 el olijfolie

• 2 uien, gesnipperd

• 2 teentjes knoflook, gehakt

• 500 g trostomaten, in stukjes

• mespuntje saffraandraadjes

• 1 dl droge sherry of witte wijn

• 2 rode paprika’s, in repen

• 2,5 dl kippenbouillon van tablet

 

Welke wijn bij stoofpot: Ventisquero Queulat CarmenereBereiding

Bestrooi de blokjes vlees rondom met zout en peper en bestuif ze met bloem. Verwarm de olie in een braadpan en bak de blokjes vlees om en om aan. Schep ze uit de pan en fruit in het braadvet de ui glazig, voeg de knoflook toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg nu de tomatenstukjes toe en bak op zacht vuur tot de tomaat zacht wordt, voeg de blokjes, chorizo en paprikarepen in de saus en schep even om. Schenk zoveel bouillon erbij tot het vlees helemaal onder staat. Laat op zacht vuur met het deksel op de pan circa 1 uur stoven. Haal het deksel van de pan en laat nog 20 minuten doorkoken zodat de saus wat dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper. Deze stoofpot is lekker met gekookte aardappels.

 

Wijnsuggestie: Rode wijn van het Chileense wijnhuis Viña Ventisquero

 

 

keurslager