Traditionele hachee met gebakken appeltjes

Traditionele-hachee-met-gebakken-appeltjes-Wijn-en-Spijs-Dranken-NL

Wijn & Spijs

In de rubriek Wijn & Spijs wordt een suggestie gegeven welke wijn en spijs goed met elkaar combineren. Dit keer traditionele hachee met gebakken appeltjes.

 

Traditionele hachee met gebakken appeltjes

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: langer dan 60 minuten
  • vrij gemakkelijk

Ingrediënten

  • 500 g runderlappen, in blokjes gesneden (hacheevlees)
  • 3 uien, in ringen gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 klont margarine
  • 1 dl kalfsjus
  • water
  • scheut azijn
  • kruidnagels
  • laurierblaadje
  • 4 appels, in plakjes, gebakken in margarine

Bereiding

  1.  Fruit kort de ui en bak de blokjes hacheevlees stevig aan in de margarine tot ze goudbruin zijn.
  2. Bestrooi ze met bloem en blus ze af met de kalfsjus, azijn en water.
  3. Voeg het laurierblaadje en de kruidnagels toe.
  4. Gaar het geheel goed door, gedurende ongeveer twee uur.
  5. Serveer de hachee met aardappelpuree en de gebakken appeltjes.

Welke wijn bij dit gerecht?

Eight Sense Negroamaro Salento
Een mooie Italiaanse wijn met een indrukwekkende body. Lichte rijping op vat. De robijnrode kleur en kenmerkende geur weerspiegelen haar herkomst uit Salento.

 

Meer Wijn & Spijs

 

Biefstuk-Creole-met-pikante-chutny-DrankenBiefstuk Creole met pikante chutney
Heerlijk malse biefstukken met daarbij een pikante chutny-saus. Een hoofdgerecht voor vier personen. Hier hoort een wijn met veel body en zachte tannines bij.

 

MosselpaellaMosselpaella
Mosselen zijn voor velen een ware delicatesse en zijn ook nog eens zeer gezond. Ze zitten bomvol eiwitten en bevatten een vetgehalte van slechts 1%. Mosselpaella is een heerlijk mosselgerecht voor in de nazomer.

 

Zeeuwse mosselen met Sauvignon BlancZeeuwse-mosselen-met-Sauvignon-Blanc-DrankenNL-wijn
Een gerecht gemaakt van onze eigen Zeeuwse mosselen. Mosselen zijn erg gezond vanwege de grote hoeveelheden eiwitten. De kunst van het perfect mosselen koken is de korte kooktijd.

 

Lamskoteletjes-met-yoghurt-muntsausLamskoteletjes met yoghurt muntsaus
Een hoofdgerecht voor 4 personen (ook geschikt voor op de barbecue). Bij dit gerecht hoort een elegante wijn zoals Ventisquero Reserva Pinot Noir.

 


Runderspiesjes-met-veldslaRunderspiesjes met veldsla

Wanneer het in Nederland mooi weer is, dan gaan ‘s avonds de barbecues aan. Kwaliteitsvlees en -wijn zijn daarbij natuurlijk onmisbaar. En wat is er lekkerder dan zelfgemaakte runderspiesjes met een bijpassende wijn?

 

keurslager