Fiorito Limoncello

Fiorito-Limoncello

Limoncello

Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank gemaakt van frisse citroenen.

 

De likeur wordt vooral bereid in het zuiden van Italië; rond de golf van Napels, langs de Amalfikust, op het eiland Capri, Sicilië, Sardinië en Malta.

 

Limoncello wordt meestal zeer koud (4 à 5°C) na de maaltijd als digestief gedronken en bevordert de spijsvertering. Daarnaast wordt het ook meer en meer in cocktails gebruikt.

 

Geschiedenis Limoncello

De oorsprong van Limoncello ligt in het zuiden van Italië. Rond het jaar 1900 droeg mevrouw Faraca zorg voor een weelderige citroenentuin.

 

Zij bedacht het limoncellorecept en gaf het aan haar kleinzoon. Hij zette ‘liquore al limone’ als specialiteit op de menukaart in zijn restaurantje.

 

In Amalfi beweerd men overigens dat limoncello al veel langer bestaat dan vanaf 1900. Volgens de overlevering gebruikten vissers het als versterkertje tegen de ochtendkou in de tijd van de invasies van de Saracenen (ca 500 – 1500 n.C.).

 

Taormina-Fiorito-LimoncelloHet verhaal achter Fiorito Limoncello

De roots van de broers Franco en Benno Fiorito liggen op het Italiaanse eiland Sicilië. Hun grootvader, Francesco Fiorito is geboren en getogen in Taormina. Een pitoresk dorpje, gelegen tussen Catania en Messina.

 

Francesco werd verliefd op een Nederlandse kunstgeschiedenis studente, dit bracht hem uiteindelijk in Nederland.

 

Twee generaties later voelen Franco en Benno nog steeds een band met hun familie op Sicilië. Wanneer Franco en Benno een bezoek brengen aan Sicilië worden ze verwelkomd met de karakteriserende Siciliaanse gastvrijheid en culinaire familierecepten.

 

Vele uren werden gespendeerd aan de keukentafel, waarbij de broers de ene na de andere specialiteit voorgeschoteld kregen. Ter ere van de Nederlandse gasten werden de beste wijnen geopend.

 

Fiorito-Limoncello-DigestiefAan het eind van een lange dag tafelen is het gebruikelijk dat er wordt afgesloten met limoncello. De broers herinneren zich de eerste keer dat ze de, volgens familierecept gemaakte, limoncello proefden. Ze waren verbijsterd door de goede zachte smaak van deze limoncello.

 

Handgemaakt met biologische citroenen gaf de limoncello een zachte, rijke en subtiel zoete smaak, die de broers op de Nederlandse markt nog nooit geproefd hadden.

 

Ze vroegen om het recept en namen dit mee terug naar Nederland. Hiermee was Limoncello di Fiorito een feit en groeide uit tot een van de grootste limoncellomerken van Nederland.

 

Fiorito-Limoncello-fles

Fiorito Limoncello

Deze handgemaakte Limoncello is geproduceerd volgens het traditionele recept van de Fiorito familie met de meest kwalitatieve biologische citroenen (Limone di Siracusa IGP). Fiorito is een Limoncello Superiore, een premium Limoncello die voldoet aan de hoogste eisen.

 

De authentieke productiemethode geeft deze Limoncello de geraffineerde en wereldberoemde smaak. In zijn stijlvolle beugelfles is het een opvallende verschijning. Fiorito is afgelopen jaren door veel toprestaurants en bars op de kaart gezet en heeft in Nederland de Limoncello-trend op gang gebracht.

 

Fiorito Limoncello online bestellen

 

Perfect Serve:

 

Sgroppino-met-Limoncello

Fiorito Limoncello Scroppino

Scroppino en Fiorito Limoncello, een hemelse combinatie uit het warme Italië. De Fiorito Limoncello geeft de Scroppino een zachte maar zeer aanwezige nasmaak.