Voorjaarssalade met rosbief en roquefort

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

wijnkenner_recept1Ingrediënten
• 250 g dungesneden rosbief
• 450 g nieuwe krieltjes met lentedressing (Celavita)
• 100 g waterkers
• 1 el witte wijnazijn
• 1 tl mosterd
• mespunt honing
• 2 el walnotenolie
• 1 el milde olijfolie
• zout en versgemalen peper
• 50 g roquefort
• 50 g geroosterde amandelen

Bereiding
1. Bereid de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron en laat ze in een schaal afkoelen tot lauw.
2. Was en droog de waterkers. Klop de azijn, mosterd en honing er door en giet er de twee soorten olie langzaam bij tot een homogene dressing. Ook kunt u alles samen in een schoon potje goed schudden. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
3. Schep de waterkers door de krieltjes en verdeel over 4 borden. Drapeer de rosbief erop en verkruimel de kaas erboven. Garneer met de amandelen. Giet over elk bord een lepel dressing of geef die apart.

 

791212Wijnsuggestie:
Emile Chandesais Pinot Noir “prestige”

 

 

 

keurslager


Reacties


Er zijn momenteel geen reacties gegeven op dit bericht.