Wagging Finger Gin, gin van Nederlandse bodem

Waging Finger Gin_online kopen op Dranken.nl

Wagging Finger Gin

Aan de boorden van de IJssel, in de oude vestingstad Deventer verrijst een nieuwe distilleerderij.

Het leek er een tijdje op dat Wagging Finger in 2017 zijn intrek zou nemen in het fraaie Ketelhuis van de voormalige Deventer Gasfabriek.

Dat plan heeft men inmiddels moeten laten varen. Er wordt gezocht naar een nieuwe locatie. Een plek waar aan de ene kant de granen het pand binnen komen en aan de andere kant de alcohol in vaten het pand weer verlaat. Daar zullen mooie jenevers, gins, korenwijnen en ook whisky het licht gaan zien.

 

Gin

De whisky en korenwijnen komen later, eerst is er gin. In Nederland zijn ongeveer vijfentwintig distilleerderijen. Van hele grote distilleerderijen met een breed portfolio, waarbij gin ook in het receptenboek staat tot kleine ondernemers die een eigen gin hebben ontwikkelt en deze bij één van de grote distilleerderijen laat produceren.

 

Wagging Finger wil daar ergens tussen in gaan zitten en hiermee een heel nieuw hoofdstuk toevoegen aan de toch al zeer rijke Nederlandse gedistilleerd geschiedenis. Zij willen dit doen met een eigen distilleerderij, een eigen keten, een eigen recept voor een heerlijke klassieke gin. Het beloofd een zoektocht te worden naar het perfecte distillaat.

 

 

Wagging Finger Distilleerderij_online Wagging Finger Gin Exercise V10

Opgeheven vinger

Vrij vertaald betekend Wagging Finger; het opgeheven vingertje. Waarbij geappelleerd wordt aan de calvinistische inborst van Nederland: Gin of whisky drinken mag, maar pas op, niet te veel…

 

Wagging Finger wil dan ook exclusieve producten vervaardigen en heft daarnaast zijn vinger naar de grote drankproducenten die slechts marketing verkopen.

 

Wagging Finger wil een platform zijn, een gemeenschap, van eensgezinde individuen die hun kennis en passie willen delen. Individuen die willen participeren in de distilleerderij en hun ideeën willen delen en bepraten in het proeflokaal.

 

Vanaf 2017 kunnen liefhebbers en geïnteresseerden hiervoor terecht in het monumentale Ketelhuis van de oude gasfabriek in Deventer.

 

Exercise V1.0

Wagging Finger heeft, in de zoektocht naar het perfecte distillaat, inmiddels zijn eerste gin geproduceerd. De Exercise V1.0 is gestookt op basis van neutrale graanalcohol waaraan 8 verschillende botanicals zijn toegevoegd. Het is een heerlijk zachte gin met een mooi klassiek profiel. De geur geeft een subtiele hint van citrus weer, maar ook kardemom en koriander zijn in de neus terug te vinden.

 

De smaak draait om de jeneverbes, die maakt de gin licht bitter en droog en zorgt voor een uitstekend in balans. Kruidig dennenbos en een warmte die door de gebruikte kaneel wordt veroorzaakt. Een heerlijk lange nasmaak, met een mooie balans maakt het plaatje compleet.
Waging Finger Gin_flessen online kopen op Dranken-nl

Perfect Serve

De gin laat zich uitstekend puur drinken, maar is ook heerlijk in combinatie met een frisse, niet te bittere tonic als Fever Tree Indian Tonic. Aan de gin en tonic wordt naast ijs een jeneverbes en een stukje sinaasappelschil toegevoegd.

 

De jeneverbes benadrukt hierbij het klassieke ginprofiel. Het licht bittere geeft een smaakinvloed van een geurend dennenbos. De sinaasappelschil haalt de citrustonen in de gin naar boven en maakt hem heerlijk fris en dorstlessend.

 

Ga voor meer informatie over Wagging Finger Gin naar de slijter bij u in de buurt, of breng een bezoek aan onze webshop: Wagging Finger Gin Exercise V1.0