Whiskey & IJs: Bourbon – Butterscotch Ice Cream

Buffalo Trace Bourbon Butterscotch Ice Cream recept op Dranken.nl

Perfect Serve: Bourbon Butterscotch Ice Cream

IJs voor volwassenen! Buffalo Trace Bourbon Whiskey en ijs, dat klinkt als een goede combinatie. En dat is het ook! Heerlijk als dessert of ter verkoeling tijdens tropische temperaturen.

 

Buffalo Trace Bourbon Whiskey

Amerikaanse bourbon whiskey is de snelst groeiende categorie binnen de wereldwijde drankenindustrie. De bourbon whiskey’s van Buffalo Trace winnen in deze categorie bij internationale competities de ene prijs na de andere.
 

Benodigdheden

• 1/3 kopje suiker
• 6 eidooiers
• 2 kopjes melk
• 2 kopjes dikke room
• 3 eetl. Buffalo Trace Bourbon
• 1 eetl. vanille-extract

 

Voor de Butterscotch saus

• 4 eetl. ongezouten boter
• 1 eetl. lichte glucosestroop
• 1/3 kop kristalsuiker
• 2 eetl. lichtbruine suiker
• 3 eetl. slagroom
• 1 theel. Buffalo Trace Bourbon
• 1/2 theelepel. vanille-extract
• 1/4 theelepel. zeezout
• 1/2 theelepel. vers citroensap

 

Bereiding van het ijs:

Klop suiker en eidooiers in een steelpan tot een gladde massa. Voeg de melk en room toe en roer totdat de massa weer glad is. Plaats de pan op matig vuur en blijf roeren, tot het mengsel dikker wordt en blijft plakken aan de achterkant van de lepel. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Giet de inhoud van de pan door een fijne zeef in een grote kom. Voeg de Buffalo Trace Bourbon en de vanille toe en klop het geheel goed. Dek het geheel vervolgens af met plastic keukenfolie, hierbij moet de folie tegen de custard worden geduwd. Laat het geheel daarna afkoelen.

 

Bereiding de butterscotch saus:

Verhit de boter, glucosestroop, en 1/4 kopje water in een steelpan op matig-laag vuur, onder voortdurend roeren, tot de boter is gesmolten. Dit duurt circa 1 á 2 minuten. Roer de kristalsuiker en bruine suiker er doorheen, schraap hierbij met een rubberen spatel langs de rand van de pan. Breng het mengsel aan de kook op matig vuur, zonder te roeren. Kook totdat er een lichtbruine kleur ontstaat, dit duurt ongeveer 5 minuten. Haal daarna de pan van het vuur en voeg al roerend slagroom, Buffalo Trace Bourbon, vanille-extract, zout en citroensap toe. Laat saus afkoelen tot kamertemperatuur.

 

IJsmachine

Giet custard in een ijsmachine en werk volgens de instructies van de fabrikant totdat er ijssubstantie. Maak afwisselende lagen van ijs en butterscotch saus in een plastic bak. De bak met Bourbon – Butterschotch Ice Cream moet vervolgens nog minimaal 4 uur in de vriezer.

 

Kijk voor de Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey in onze webshop.
 

Meer Perfect Serve:

 

Haymans Old Tom and Tonic DrankenNLHayman’s Old Tom & Tonic
Hayman’s Old Tom heeft een ronder en evenwichtiger karakter dan andere Ginsoorten. Voeg hier Elderflower Tonic aan toe en je hebt een perfecte ‘Perfect Serve’…

 

Buffalo-Trace-My-Morning-Jacket-CocktailMy Morning Jacket
Een cocktail op basis van Buffalo Trace, ginger siroop en een lepeltje abrikozenjam. Deze cocktail is vernoemt naar de Amerikaanse indierockband ‘My Morning Jacket’ uit Louisville, Kentucky. Zij staan voor onafhankelijkheid en experimenteren graag met hun muziek.

 

Sparkling Cranberry  Fiorente Elderflower CocktailCranberry Elderflower Cocktail
Een Italiaanse cocktail op basis van vodka, elderflower en cranberrysap. De Elderflower is gemaakt van wilde vlierstruiken, die door het zonnige klimaat en de vruchtbare bodem in heel Italië groeien.

 

Guyana ManhattanGuyana Manhattan
Een frisse cocktail op basis van Svedka vodka,  Fiorente Elderflower en cranberrysap. Een lekkere cocktail voor een zomers warme dag in het voorjaar.

 

Fireball-Kingsday-CocktailKingsday Fireball Cocktail
Fireball Kingsday cocktail is de perfecte cocktail voor Koningsdag: De kleur is oranje en er zit Fireball Cinnamon Whisky in! Deze cocktail hoeft natuurlijk niet persé op Koningsdag gedronken te worden…

 

Cocktail-Codet-Side-Car

Side Car Cocktail
Side Car is een traditionele cocktail gemaakt van cognac, sinaasappellikeur en citroensap. De naam ‘Codet Cognac No.1 Gentleman Cocktail’ verklapt eigenlijk alles; Deze cognac is speciaal gemaakt voor cocktails.

 

Red-Fingers-GewürztaminerRed Fingers Gewürztaminer

Een frisse cocktail op basis van Woelfelin Gewürztaminer en framboos. Hiermee wordt bevestigd dat een cocktail ook prima op basis van witte wijn gemaakt kan worden.

 

Sgroppino-met-Limoncello

Fiorito Limoncello Scroppino

Scroppino en Fiorito Limoncello, een hemelse combinatie uit het warme Italië. De Fiorito Limoncello geeft de Scroppino een zachte maar zeer aanwezige nasmaak.

 

Black-Russian-Svedka-Vodka-Perfect-Serve

Black Russian

Een lekkere cocktail op basis van Svedka Vodka. Svedka Vodka heeft haar “roots” in Zweden de vodka wordt gemaakt op basis van smaakvolle wintertarwe en kristalheldere water afkomstig uit één van ‘s werelds meest heldere ondergrondse waterbronnen.

 

Navy-Strength-Gin-and-Tonic

Navy Strength Gin & Tonic

Deze gin werd vroeger door Hayman’s Gin Distillery geleverd aan het ‘Royal Victoria Dock’, het grootste bevoorradingsdok van de Engelse marine. Gin was destijds, samen met rum, een essentieel onderdeel van de lading van de Britse vloot.