Whisky en Muziektip 2:

SHOWCASE

Door whiskyauteur en -kenner Hans Offringa

 

column_adderleyJulian “Cannonball” Adderley was een geweldige showman en wist bijzonder veel van muziek. Voordat hij een professioneel jazzmusicus werd was hij muziekleraar. Gedurende zijn hele carrière zou hij zijn publiek verlichten en vermaken door de te spelen stukken te voorzien van een uitgebreide introductie en uitleg. Dat deed hij niet alleen op het podium maar ook in televisieprogramma’s. Zijn natuurlijke, spontane stijl maakt zijn muziek bijzonder toegankelijk.

 

Op eenzelfde wijze hield Tommy Dewar, een van de oprichters van Aberfeldy, ervan om met zijn publiek te spelen, liefst op wereldwijde schaal. Hij was nooit te moe om het whiskyevangelie te prediken en was geliefd en gewaardeerd bij velen. In zijn latere leven werd hij geridderd en zijn naam leeft niet alleen voort in Dewar’s blended whisky maar ook in de term “Dewarisms”, gegeven aan zijn befaamde oneliners.

 

Aberfeldy is een etalage voor de Schotse whiskyindustrie. Op het terrein van de distilleerderij staat het met prijzen overladen bezoekerscentrum “Dewar’s World of Whisky”, waar bezoekers zelfs hun eigen – virtuele – blend kunnen ontwikkelen.

 

Luistertip: Mercy, Mercy, Mercy

Dramtip: Aberfeldy 12 jaar oud

 

Proefnotitie:

Kleur: Warm goud naar brons.

Geur: Levendig. Sinaasappelschil. Een zuchtje rook. Warm.

Body: Licht op de tong. Olieachtig.

Smaak: Een meelevende schone fruitigheid. Mandarijntjes.

Afdronk: Alsof je in een kumquat bijt. Stoffig. Kruidig, Vriendelijk verwarmend

 

Meer interesse ? Klik hier voor Malts & Jazz, geschreven door Hans Offringa

 

 

Over de columist

Sinds 15 jaar schrijven wij onder de namen Hans Offringa en/of The Whisky Couple artikelen en columns voor kranten, tijdschriften, websites in Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast worden onze boeken zowel in het Nederlands als het Engels uitgegeven (enkele zelfs in het Frans) en wereldwijd verkocht, onder andere door Amazon.Behalve het schrijven en publiceren van boeken in het Nederlands en het Engels, leveren wij bijdragen aan gespecialiseerde whiskytijdschriften, zoals The Whisky Advocate, Whisky Magazine (GB en F), Malt Whisky Yearbook, Whisky Passion en Whisky Etc. Daarbij werken we samen met whiskycollega’s uit andere landen.

 

Ook ontwikkelen wij met ons media-advies en -productie-bureau Conceptual Continuity in opdracht van diverse importeurs/merkeigenaren van whisky’s marketing ondersteunende producten.

 

Diverse gerenommeerde internationale uitgevers, waaronder Mitchell Beazley en Dorling Kindersley kopen geregeld fotomateriaal bij ons in. Daarnaast werkt Hans als vaste whiskycolumnist voor onder andere een Amerikaanse krant (Charleston Mercury) en een Nederlands drankentijdschrift dat op de consument is gericht (Mitra Magazine).

 

 

whisky couple

 

 

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,
Hans & Becky Offringa,
aka The Whisky Couple


Reacties


Er zijn momenteel geen reacties gegeven op dit bericht.