Whisky en muziektip 8

miles

Brown Velvet

 

Door whiskyauteur en –kenner Hans Offringa

 

Milt Jackson had uithoudingsvermogen. Hij formeerde het Modern Jazz Quartet in 1945 en speelde met zijn drie kornuiten tot 1997, met een 7-jarige onderbreking tussen 1974 en 1981. Hij had een heldere en rechttoe-rechtaan speelstijl. Als een van de weinige musici van zijn generatie gaf hij zich niet over aan drank- en drugsmisbruik. In plaats daarvan liet hij altijd de muziek spreken – kruidige bebop met die fluwelen toon van zijn vibrafoon. De toon die zijn handelsmerk werd.

 

Balblair toont ook uithoudingsvermogen. Het is een van de oudste nog werkende distilleerderijen in Schotland. De single malt die er vandaan komt is kruidig, maar wonderlijk zacht. Het schone milieu in de Noordelijke Hooglanden geeft deze dram een aangename “lift”.

 

Luistertip:

 

Mean to Me

 

Dramtip:

 

Balblair 1999

 

Proefnotitie:

 

Kleur: Koper.

 

Geur: Aromatische bloemen, doorschoten met groene appel, citrus en vanille, gevolgd door tonen van leer, honing en chocolade.

 

Body: Vol en soepel.

 

Smaak: Honing en vanille, gecombineerd met rijke kruiden en zoete toffee.

 

Afdronk: Langdurig, zoet maar kruidig.

 

Meer interesse ? Klik hier voor Malts & Jazz, geschreven door Hans Offringa

 

Luister de muziektip via de volgende link:

 

 

 

Column

 

 

 

Sinds 15 jaar schrijven wij onder de namen Hans Offringa en/of The Whisky Couple artikelen en columns voor kranten, tijdschriften, websites in Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast worden onze boeken zowel in het Nederlands als het Engels uitgegeven (enkele zelfs in het Frans) en wereldwijd verkocht, onder andere door Amazon.Behalve het schrijven en publiceren van boeken in het Nederlands en het Engels, leveren wij bijdragen aan gespecialiseerde whiskytijdschriften, zoals The Whisky Advocate, Whisky Magazine (GB en F), Malt Whisky Yearbook, Whisky Passion en Whisky Etc. Daarbij werken we samen met whiskycollega’s uit andere landen.

 

Ook ontwikkelen wij met ons media-advies en -productie-bureau Conceptual Continuity in opdracht van diverse importeurs/merkeigenaren van whisky’s marketing ondersteunende producten.

 

Diverse gerenommeerde internationale uitgevers, waaronder Mitchell Beazley en Dorling Kindersley kopen geregeld fotomateriaal bij ons in. Daarnaast werkt Hans als vaste whiskycolumnist voor onder andere een Amerikaanse krant (Charleston Mercury) en een Nederlands drankentijdschrift dat op de consument is gericht (Mitra Magazine).

 

whisky couple