Whisky met een rode neus.  

Henri Goossen whisky kenner

Column Henri Goossen: Whisky met een rode neus

Nee geachte lezers dit heeft niets met dronkenschap te maken maar met het aanstaande carnavalsfeest.

 

Ik ben woonachtig in het katholieke deel van Twente waar het carnavalsfeest nog volop wordt gevierd. In mijn dubbeldorp Harbrinkhoek/Mariaparochie zijn de voorbereidingen volop bezig.

 

Dat betekent dat Prins Pils weer de hoofdrol zal vervullen de komende twee weken en totaal vijf optochten waar ik aan zal deelnemen. Dat betekent echter niet dat mijn great friend the Single Malt iets tekort zal komen, want er moet gewoon gewerkt en geproefd worden. Maar deze komende weken zal mijn neus iets roder zijn.

 

Mijn proeverijen zijn de komende tijd weer heel divers, van Schiphol tot een negengangen diner met negen whisky’s bij de whiskyhorecazaak van het jaar: The Old Coopers Hall in Zenderen. En dit betekent dat ik weer een gevarieerd aanbod van whisky’s ten tonele moet laten komen. Ik heb altijd de neiging om iets nieuws te proberen en mee te nemen, deze keer de nieuwe Nadurra van the GlenLivet, gerijpt in Oloroso vaten met een alcoholvolume van 60%.

 

Henri Goossen whisky kennerDat is natuurlijk niet iets voor the Absolute Beginner onder de whiskydrinkers. Maar in een breder scala van smaken is zo een extremis een leukemijlpaal voor de smaakpapillen. Zo ben je constant bezig met de nieuwere producten on the market. Hierbij ben ik niet echt onder de indruk van al die merken die nieuwe leeftijdloze variaties op de markt brengen. Allemaal producten die zijn gecreëerd om de omzet te vergroten, niet om de liefhebbers extra te verwennen.

 

Ik vind dat er een schone taak ligt voor de industrie om echt lekkere nieuwe producten te ontwikkelen.De nieuwe Nadurra van The GlenLivet is in mijn optiek daar wel een geslaagd voorbeeld van.Ik ben nu echt met de nieuwe Single Malts bezig omdat ik samen met het bestuur van Het Whisky Weekend Twente dit evenement aan het invullen ben.

 

Op 13 en 14 maart a.s. is dit evenement weer in het Polmanstadion van Almelo te bezoeken. Alle belangrijke importeurs zullen er zijn en dit voor een entreeprijs van 25 euro is dit zeker ten opzichte van de dure jongens in Den Haag en Groningen een echt koopje. Dus het oosten van het land heeft nu een mooi Whiskyevenement en doet dus echt mee in de vaart der volkeren, haha.

 

Maar geachte lezers deze komende twee weken even wat minder, want ik ga niet op wintersport maar loop mee in de optochten van Albergen, Tubbergen, Harbrinkhoek/Mariaparochie en Geesteren. Carnaval vieren met buurtgenoten die gewoon gezellig samen vieren en geen carnaval vieren om aan alle vooroordelen te gaan voldoen.

 

Niet dom zuipen en vreemdgaan, maar een mooie wagen bouwen en laten zien dat goede buren ook beste vrienden kunnen zijn. Onder het genot van een sigaar en een pilsje, maar the Single Malt will be back in al zijn glorie.

 

ALAAF en de hartelijke whiskygroeten van  Henri Goossen