Whisky en Muziektip:

Quiet Resourcefulness
door whiskyauteur en -kenner Hans Offringa

 

Chet_baker

 

Chet Baker was een van de meest lyrische trompettisten ooit. Zijn prachtige melodieuze frasering en zachte stem blenden uitstekend met Bunnahabhain, een rustige single malt, de lichtste van het eiland Islay.

 

Chet struikelde en viel maar herstelde in later jaren en bereikte volgens velen aan het eind van zijn leven een muzikaal hoogtepunt. Hij had tijd nodig om volledig te rijpen.

Bunnahabhain kent een roerige geschiedenis, ietwat te vergelijken met de overlevingsstrijd die Chet Baker voerde. Gelukkig is Bunnahabhain nog springlevend en munt uit in vintage expressies. Het is een whisky die uitstekend kan rijpen tot hoge leeftijd.

 

 

 

Luistertip:

Let’s get Lost

 

Dramtip:
Bunnahabhain 12 jaar oud

 

Proefnotitie:
Kleur:  Goud.
Geur: Opmerkelijk fris, zoet, een zucht van de zee.
Body: Licht tot medium, maar wel stevig.
Smaak: Vriendelijk, schoon, notig-­‐moutige zoetheid.
Afdronk: Bijzonder volle smaakontwikkeling.Verfrissend.

 

Meer interesse? Klik hier voor Malts & Jazz, geschreven door HansOffringa:

 

 

 

Over de columist

 

 

Sinds 15 jaar schrijven wij onder de namen Hans Offringa en/of The Whisky Couple artikelen en columns voor kranten, tijdschriften, websites in Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast worden onze boeken zowel in het Nederlands als het Engels uitgegeven (enkele zelfs in het Frans) en wereldwijd verkocht, onder andere door Amazon.Behalve het schrijven en publiceren van boeken in het Nederlands en het Engels, leveren wij bijdragen aan gespecialiseerde whiskytijdschriften, zoals The Whisky Advocate, Whisky Magazine (GB en F), Malt Whisky Yearbook, Whisky Passion en Whisky Etc. Daarbij werken we samen met whiskycollega’s uit andere landen.

 

Ook ontwikkelen wij met ons media-advies en -productie-bureau Conceptual Continuity in opdracht van diverse importeurs/merkeigenaren van whisky’s marketing ondersteunende producten.

 

Diverse gerenommeerde internationale uitgevers, waaronder Mitchell Beazley en Dorling Kindersley kopen geregeld fotomateriaal bij ons in. Daarnaast werkt Hans als vaste whiskycolumnist voor onder andere een Amerikaanse krant (Charleston Mercury) en een Nederlands drankentijdschrift dat op de consument is gericht (Mitra Magazine).

 

Met vriendelijke groet,
Hans & Becky Offringa, aka The Whisky Couple


Reacties


Er zijn momenteel geen reacties gegeven op dit bericht.