Whisky Weekend Twente 2014

Door Henri Goossen

 

Geachte lezers, als beroepsalcoholist is het niet altijd zelf innemen maar ook juist de andere Goossens_whikyweekendzijde benadrukken. Zo ben ik als voorzitter verbonden aan de stichting Whisky Weekend Twente.

 

Wij organiseren dit jaar op 7 en 8 maart de grootste whiskyproeverij van Oost-Nederland in het Polmanstadion van Heracles Almelo. Het unieke van dit concept zit hem niet in het whiskydrinken maar in de organisatie. Drie slijters uit Twente (Knol uit Almelo, Berendsen uit Enschede en de Barrique uit Borne) organiseren samen met het mooiste Schotse restaurant, uit Zenderen, en met een beroepsalcoholist als uithangbord het whiskyweekend.

 

U snapt wel dat het een schitterende happening zal worden en dat heel veel importeurs aanwezig zullen zijn, ook hebben we een schitterende Festivalbotteling van BenRiach 18 yrs cask strength. Maar geachte liefhebbers, wat maakt ons Whisky Weekend uniek: wij zijn goedkoop (25 euro entree) en als u een kaartje koopt zitten er op dit kaartje vier mogelijkheden om korting te verkrijgen.

 

De drie deelnemende slijters bieden elk 10% korting op Single Malts, dus drie maal korting en Old Coopers Hall in Zenderen biedt u een korting aan van maar liefst 25% op de rekening. Dus een beetje slim inkopen en dit afsluiten met een lekker diner en u heeft het kaartje er al dubbel en dwars uit. Uniek in Nederland.

 

Ik ben er bij om u mee te nemen in whiskyland, ik ga voor de drank en op de proefvloer zult u meer dan 500 whisky’s kunnen proeven.
Elke smaak zal op de een of andere manier vertegenwoordigd zijn.

 

Jong en oud, cask strength of een lekkere woodfinish. Schots, Iers, Amerikaans, Japans en ook Twente’s trots,  de enige echte Twentse Whisky uit Mander, zal voor te proeven zijn in het Polmanstadion. Gerard Veldhuis zal u zelf te woord staan over hoe hij Erve Sculte geschapen heeft. Normaliter moet u voor zo een evenement voor veel geld naar het westen (Den Haag) treinen en een forse entree (50 euro) betalen.
Bij ons gaat het niet om de laatste euro in de pocket, dus 25 euro entree is genoeg. Ook is er een gratis pendeldienst van en naar het station van Almelo.

 

Ik zou zeggen, reden genoeg om de website te bezoeken, www. whiskyweekendtwente.nl  en koop een kaartje voor één van de drie sessies.
Wij zullen u begroeten en samen het glas heffen op de whisky. Wij vieren dan het feit dat er in Nederland nu meer Whisky gedronken wordt als Jenever.

 

 

Henri Goossen_klEn ik ben daar mede verantwoordelijk voor.

 

Slainthe

Henri Goossen


Reacties


Er zijn momenteel geen reacties gegeven op dit bericht.