Wijn & Spijs: Carpaccio misto met pasta pesto

Wijn en Spijs_Graf Bubna Gruner in combinatie met Carpaccio misto met pasta pesto_Dranken-nl

Wijn & Spijs

In samenwerking met Keurslager.nl wordt in de rubriek Wijn & Spijs een suggestie gegeven welke wijn en spijs goed met elkaar combineren. Kwaliteit staat hierbij voorop.

 

Deze keer carpaccio misto met pasta pesto. De Oostenrijkse droge witte wijn Graf Bubna Grüner Veltliner combineert goed bij dit gerecht.

 

Carpaccio misto met pasta pesto

  • Hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
  • Redelijk gemakkelijk

Ingrediënten

  • 4 x Carpaccio misto
  • zout
  • 400 g penne

Voor de pesto

  • 50 g basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 3 el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • 1,5 dl extra vergine olijfolie

 

 

Bereiding

  1. Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook hierin de penne beetgaar. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en maal tot een middelgrove smeuïge saus. Breng de pesto naar eigen inzicht op smaak met zout en peper. Giet als laatste een eetlepel van het kookwater van de pasta bij de pesto en maal nog een paar tellen.
  2. Verwarm de boter of olie in een koekenpan en bak de Carpaccio misto op middelhoog vuur om en om in circa 2 minuten per kant bruin.
  3. Schep ondertussen de pesto door de pasta en serveer warm of lauw met de Carpaccio misto.

 

Welke wijn bij dit gerecht?

 

Graf Bubna Grüner Veltliner
Deze Oostenrijkse wijn uit het Traisental is aangenaam en complex en heeft nuances van mango, ananas, grapefruit, mint en bloemen. Een frisse intensiteit met volop fruit en fijne zuren en een redelijk lange afdronk.

 

Meer Wijn & Spijs

 

Wijn en Spijs_Verse worst van de barbecue met aioli_op Dranken-nlVerse worst van de barbecue met aioli
Voor op de barbecue: worst met aioli, de Argentijnse wijn Andeluna Filosur Malbec combineert goed bij dit gerecht. Deze Malbec barst van het fruit. In de neus komt direct rood fruit naar voren. Hij is zacht, maar bevat ook een zekere kruidigheid.

 


Filetto alla Rossini
Filetto alla Rossini_Quinta de Chocapalha_Wijn en Spijs op Dranken.nl
Een wijn van het Portugese wijnhuis Chocopalha, met een mooie balans tussen hout en fruit combineert goed bij dit op rijst lijkende pastagerecht.

 

Wijn en Spijs op Dranken-nl Lamsboutplakjes met luchtige toastLamsboutplakjes met luchtige toast
Bij Argentijnse wijn hoort een vleesgerecht: Lamsboutplakjes met luchtige toast in combinatie met een complexe wijn met tonen van tabak en chocolade.

 

Hertenfilet-Wellington-Wijn-en-Spijs-Dranken-nl-Bodegas-CarrauHertenfilet Wellington
Een heerlijk gerecht voor de tijdens de feestdagen aan het eind van het jaar. Bij dit gerecht hoort een niet al te zware wijn als de Uruguayaanse Bodegas Carrau 1752 Gran Tradicion



Hachee met gemarineerde appeltjes Wijn en SpijsHachee met gemarineerde appeltjes
Een heerlijk winters gerecht voor de dagen rond de kerst. Bij dit gerecht hoort een dieprode wijn met een oneindige afdronk.

 


Taartje-van-varkensrollade,-zuurkool-en-appelstroopsaus-Dranken-NL-Header-
Taartje van varkensrollade, zuurkool en appelstroopsaus
Zuurkool als voorgerecht is niet alledaags, maar wel lekker. Bij dit gerecht hoort een licht rode wijn uit de Elzas: De Woelfelin Pinot Gris Alsace. Een echte Elzasser specialiteit!

 

Traditionele-hachee-met-gebakken-appeltjes-Wijn-en-Spijs-Dranken-NLTraditionele hachee met gebakken appeltjes
Een oer-Hollands vleesgerecht. Bij dit  traditionele Nederlandse herfst- en wintergerecht hoort een mooie Italiaanse wijn met een indrukwekkende body.

 

Biefstuk-Creole-met-pikante-chutny-DrankenBiefstuk Creole met pikante chutney
Heerlijk malse biefstukken met daarbij een pikante chutny-saus. Een hoofdgerecht voor vier personen. Hier hoort een wijn met veel body en zachte tannines bij.

 

MosselpaellaMosselpaella
Mosselen zijn voor velen een ware delicatesse en zijn ook nog eens zeer gezond. Ze zitten bomvol eiwitten en bevatten een vetgehalte van slechts 1%. Mosselpaella is een heerlijk mosselgerecht voor in de nazomer.

 

Zeeuwse mosselen met Sauvignon BlancZeeuwse-mosselen-met-Sauvignon-Blanc-DrankenNL-wijn
Een gerecht gemaakt van onze eigen Zeeuwse mosselen. Mosselen zijn erg gezond vanwege de grote hoeveelheden eiwitten. De kunst van het perfect mosselen koken is de korte kooktijd.

 

Lamskoteletjes-met-yoghurt-muntsausLamskoteletjes met yoghurt muntsaus
Een hoofdgerecht voor 4 personen (ook geschikt voor op de barbecue). Bij dit gerecht hoort een elegante wijn zoals Ventisquero Reserva Pinot Noir.

 

keurslager