Wijn & Spijs: Aardappelsalade voor bij de barbecue

Aardappelsalade-voor-bij-de-barbecue

Wijn & Spijs

Nederlanders halen op een mooie zomeravond al snel de barbecue te voorschijn. Naast het vlees zijn er een aantal populaire bijgerechten, zoals salade. Hieronder het recept voor een gezonde aardappelsalade en een suggestie welke wijn hierbij gedronken kan worden.

 

Aardappelsalade voor bij de barbecue

Een gerecht voor 6 personen.

  • 25 minuten
  • gemakkelijk

Ingrediënten

  • 700 gram vastkokende aardappels
  • 1 Gelderse kookworst
  • 1 komkommer
  • 2 vleestomaten
  • 1 pot augurken
  • 2 rode paprika’s
  • 50 gram olijven

 

Dressing

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 5 eetlepels yoghurt
  • snufje (of 2) zout
  • snufje peper
  • bieslook

Bereiding

De maken van aardappelsalade is zeer simpel. Zet een pan water op het vuur. Schil de aardappels en snij deze vervolgens alvast in kleine blokjes. Doe de aardappelblokjes in de pan met kokend water. Roer de blokjes regelmatig door. Controleer regelmatig met een vork of de aardappelblokjes al gaar zijn (duur: ongeveer 15 tot 20 minuten). Laat de aardappelblokjes uitlekken en afkoelen in een vergiet wanneer deze beetgaar zijn.

 

Zoek de grootst mogelijke pan die voorhanden is en snij de overige ingrediënten in kleine stukjes. Doe deze vervolgens in de pan en hussel het geheel tijdens het snijden alvast enkele keren goed door.

 

Wanneer alle ingrediënten gesneden zijn is het tijd voor de dressing: Doe 2 eetlepels mayonaise en 5 eetlepels yoghurt in een schaaltje. Roer goed door, voeg naar eigen inzicht enkele snufjes zout en peper toe. Roer het geheel weer goed door, knip een flinke hoeveelheid bieslook in kleine stukjes en voeg deze toe aan de dressing.

 
Doe ook de aardappelblokjes in de pan en voeg daarna de dressing. Roer het geheel nogmaals goed door elkaar zodat alle ingrediënten en de dressing goed verdeelt zijn. Zet daarna de pan voor minimaal 4 uur in de koelkast.

 

Andeluna-rose-barbecueWelke wijn bij dit gerecht?

Andeluna 1300 Malbec Rosé
Een mooie Argentijnse rosé uit de Uco Valley, Mendoza. De druiven zijn hand geselecteerd en de wijn smaakt heerlijk bij salades, barbecue- en visgerechten.

 

Meer Wijn & Spijs


Runderspiesjes-met-veldslaRunderspiesjes met veldsla

Wanneer het in Nederland mooi weer is, dan gaan ‘s avonds de barbecues aan. Kwaliteitsvlees en -wijn zijn daarbij natuurlijk onmisbaar. En wat is er lekkerder dan zelfgemaakte runderspiesjes met een bijpassende wijn?

 

Lamskoteletjes-met-yoghurt-muntsausLamskoteletjes met yoghurt muntsaus
Een hoofdgerecht voor 4 personen (ook geschikt voor op de barbecue). Bij dit gerecht hoort een elegante wijn zoals Ventisquero Reserva Pinot Noir.

 

A26418_wijnkenner_nr4_ZP.inddSalade van watermeloen, lamsfilet, feta en munt
Een lekkere gezonde salade voor 4 personen. Bij dit gerecht past een frisse en makkelijk drinkbare wijn als B.P. Rothschild Pays d’oc Pinot Noir