Wijn & Spijs: Buideltjes van parmaham en paddenstoelen

buideltjes-van-parmaham-en-paddenstoelen

Wijn & Spijs voorgerecht

Een exclusief voorgerecht als onderdeel van een meergangendiner.

 

Buideltjes van parmaham en paddenstoelen

Een gerecht voor 4 personen.

  • 20-30 minuten
  • moeilijk

Ingrediënten

  • 8 gelijkmatige plakken parmaham, iets dikker dan normaal boterhambeleg
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • zout en peper
  • 4 bladeren ijsbergsla, gewassen en gedroogd

 

Voor de salsa:

  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 tl mosterd
  • 1 el witte wijnazijn of frambozenazijn
  • 2 el extra ‘vergine’ olijfolie
  • zout en peper uit de molen

 

Keukengerei

  • koekenpan
  • mengbeker
  • staafmixer

 

Bereiding

  1. Veeg de paddenstoelen schoon en hak ze zeer fijn. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde sjalot goudbruin. Voeg de paddenstoelen, knoflook en peterselie toe en roerbak op hoog vuur 1 minuut. De paddenstoelen mogen nog geen vocht afgeven. Breng op smaak met zout en peper en laat buiten de koelkast afkoelen in een vergiet.
  2. Doe alle ingrediënten voor de salsa in een mengbeker en maal kort met een staafmixer tot een smeuïge saus. Proef en breng op smaak met zout en peper. Leg op elk bord een blad ijsbergsla. Leg steeds twee plakken ham kruislings op elkaar en schep in het midden een vierde van de paddenstoelen. Vouw de ham naar elkaar toe en vorm er een buideltje van.
  3. Leg de buideltjes op de sla en druppel er wat salsa langs. Lekker met vers gemaakte toast.

Andeluna-1300-malbec-rose

Welke wijn bij dit voorgerecht?

Andeluna 1300 Malbec Rose
Handgeselecteerde druiven. Intense maar heldere kleur, roze/violet. Met een noot van bessen en bloemen. Aardbei, roos, zwarte bes. Fris, fluwelig met een zoetje. Een mooie rosé uit de Uco Valley, Mendoza.

 

Meer Wijn & Spijs

 

Gewokte asperges met beenham

 

Hamsoufflé

 

Voorjaarssalade met rosbief en roquefort

 

Uit Uruguay: Chivito

 

Lamsvlees met linzen en aardappelkorst

 

Salade van watermeloen, lamsfilet, feta en munt

 

 

keurslager