Wijn & Spijs: Filetto alla Rossini

Filetto alla Rossini_Quinta de Chocapalha_Wijn en Spijs op Dranken.nl

Wijn & Spijs

In samenwerking met Keurslager.nl wordt in de rubriek Wijn & Spijs een suggestie gegeven welke wijn en spijs goed met elkaar combineren. Kwaliteit staat hierbij voorop. Deze keer Filetto alla Rossini in combinatie met Quinta de Chocapalha Tinto, een Portugese wijn.

 

Filetto alla Rossini

  • Hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereidingstijd: 20 – 30 minuten
  • Vrij moeilijk

Ingrediënten

 

  • 4 runderfilets van ca. 100 g per stuk
  • 40 g boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g avena 18 (lijkt op rijst, maar is wel degelijk een echte pasta)
  • 3 eetlepels bloem
  • 0,5 wijnglas Marsala (Italiaanse versterkte wijn)
  • 4 plakken Gruyere
  • 4 plakken rauwe ham
  • 0,5 kopje bechamelsaus
  • 2 eetlepels witte truffelolie
  • peterselie, gesneden

 

 

Bereiding

 

  1. Verhit de olijfolie en boter in een pan en braad de runderfilets aan tot ze beginnen te verkleuren. Neem het vlees uit de pan en bestuif het met de bloem. Leg terug in de pan, voeg de Marsala erbij en laat dit inkoken.
  2. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper en laat het enkele minuten stoven.
  3. Haal het vlees uit de pan en leg het in een vuurvaste schaal. Sprenkel wat witte truffelolie erover. Leg de plakken ham en kaas erop, giet de bechamelsaus erover en bak het vlees een paar minuten in een voor- verwarmde oven op 200 C. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Leg wat pasta met peterselie in het midden van elk bord en leg er een filet op. Druppel wat saus rondom.

 

Welke wijn bij dit gerecht?

 

Quinta de Chocapalha Tinto
De Quinta de Chocapalha Tinto is een mooie complexe blend. De wijn heeft 20 maanden gerijpt op gebruikte Frans eiken vaten. Hierdoor domineert het hout niet maar ontstaat een mooie balans tussen het hout en het fruit. In de neus domineert rijp zwart fruit, zoals bramen en zwarte bessen, maar ook duidelijke kruidige tonen zijn waar te nemen. De wijn heeft zijdezachte tannines.

 

Meer Wijn & Spijs

 

Wijn en Spijs op Dranken-nl Lamsboutplakjes met luchtige toastLamsboutplakjes met luchtige toast
Bij Argentijnse wijn hoort een vleesgerecht: Lamsboutplakjes met luchtige toast in combinatie met een complexe wijn met tonen van tabak en chocolade.

 

Hertenfilet-Wellington-Wijn-en-Spijs-Dranken-nl-Bodegas-CarrauHertenfilet Wellington
Een heerlijk gerecht voor de tijdens de feestdagen aan het eind van het jaar. Bij dit gerecht hoort een niet al te zware wijn als de Uruguayaanse Bodegas Carrau 1752 Gran Tradicion



Hachee met gemarineerde appeltjes Wijn en SpijsHachee met gemarineerde appeltjes
Een heerlijk winters gerecht voor de dagen rond de kerst. Bij dit gerecht hoort een dieprode wijn met een oneindige afdronk.

 


Taartje-van-varkensrollade,-zuurkool-en-appelstroopsaus-Dranken-NL-Header-
Taartje van varkensrollade, zuurkool en appelstroopsaus
Zuurkool als voorgerecht is niet alledaags, maar wel lekker. Bij dit gerecht hoort een licht rode wijn uit de Elzas: De Woelfelin Pinot Gris Alsace. Een echte Elzasser specialiteit!

 

Traditionele-hachee-met-gebakken-appeltjes-Wijn-en-Spijs-Dranken-NLTraditionele hachee met gebakken appeltjes
Een oer-Hollands vleesgerecht. Bij dit  traditionele Nederlandse herfst- en wintergerecht hoort een mooie Italiaanse wijn met een indrukwekkende body.

 

Biefstuk-Creole-met-pikante-chutny-DrankenBiefstuk Creole met pikante chutney
Heerlijk malse biefstukken met daarbij een pikante chutny-saus. Een hoofdgerecht voor vier personen. Hier hoort een wijn met veel body en zachte tannines bij.

 

MosselpaellaMosselpaella
Mosselen zijn voor velen een ware delicatesse en zijn ook nog eens zeer gezond. Ze zitten bomvol eiwitten en bevatten een vetgehalte van slechts 1%. Mosselpaella is een heerlijk mosselgerecht voor in de nazomer.

 

Zeeuwse mosselen met Sauvignon BlancZeeuwse-mosselen-met-Sauvignon-Blanc-DrankenNL-wijn
Een gerecht gemaakt van onze eigen Zeeuwse mosselen. Mosselen zijn erg gezond vanwege de grote hoeveelheden eiwitten. De kunst van het perfect mosselen koken is de korte kooktijd.

 

Lamskoteletjes-met-yoghurt-muntsausLamskoteletjes met yoghurt muntsaus
Een hoofdgerecht voor 4 personen (ook geschikt voor op de barbecue). Bij dit gerecht hoort een elegante wijn zoals Ventisquero Reserva Pinot Noir.

 

keurslager