Wijn & Spijs: Gewokte asperges met beenham

Asperges-beenham-wijn-en-spijs

Wijn & Spijs lunch

Volgens traditie wordt het Nederlandse aspergeseizoen geopend op de tweede donderdag van april. Tot Sint Jan op 24 juni kunt u genieten van heerlijke en gezonde asperges van Nederlandse bodem.

 

Gewokte asperges met beenham

Een gerecht voor 4 personen.

  • 20-30 minuten

 

Ingrediënten

  • 250 g beenham (dikke plakken)
  • 500 g groene asperges
  • 500 g witte asperges
  • 3 bosuitjes
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaans pepertje
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 dl kippenbouillon (pot)

 

Bereiding

Haal van de gewassen asperges de houtachtige onderkanten af. Groene asperges worden niet geschild, de witte moeten wel geschild worden. Snijd de beenham in smalle reepjes. Snijd nu de asperges en de bosuitjes in stukjes van 4 centimeter. Schil de gember en rasp deze fijn. Pel de knoflook en hak deze heel fijn of gebruik een knijper. Halveer het pepertje en haal hier de zaadjes uit. Snijd de pepertjes ook in fijne reepjes. Verhit de olijfolie in een wok. Bak als de olijfolie heet is de gember, peperreepjes en de knoflook tot ze wat gaan kleuren. Schep de asperges en bosuitjes er door en roerbak het geheel 4 minuten. Voeg nu de bouillon toe en verwarm de groenten 3 minuten op een hoge stand zodat het vocht wat kan verdampen. Schep de reepjes beenham door het gerecht, maal wat peper boven de pan en voeg zout naar smaak toe.
Hunter-Riesling-wijn-en-spijs-asperges

Welke wijn bij asperges?

Hunter’s Riesling
Gebalanceerde wijn met bloemige aroma’s en hints van citrus en appel. Deze wijn is goed te combineren met aspergegerechten.

 

Meer Wijn & Spijs

 

Hamsoufflé

 

Voorjaarssalade met rosbief en roquefort

 

Uit Uruguay: Chivito

 

Lamsvlees met linzen en aardappelkorst

 

Salade van watermeloen, lamsfilet, feta en munt

 

 

keurslager