Wijn & Spijs: Hutspot met geitenkaas en katenspek


Wijn & Spijs Hutspot met geitenkaas en katenspek Wijn & Spijs

In de rubriek Wijn & Spijs staat een gerecht weergegeven dat past bij het jaargetijde.

 

Daarnaast wordt een suggestie gegeven welke wijn goed bij dit gerecht combineert.

 

Hutspot met geitenkaas en katenspek

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Ingrediënten

  • 16 plakken katenspek
  • 1 rolletje geitenkaas in 8 plakken
  • 500 g aardappelen geschild en gesneden
  • 2 eetlepels lavendelhoning
  • 1 takje tijm geplukt en gehakt
  • 250 g winterwortels geschrapt en fijn gesneden
  • 1 ui gesneden
  • 2 eetlepels natuurazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper en zout

Wijn en Spijs pan met hutspot


Bereiding

  1. Doe de aardappelen, wortels en uien in de pan met water, zodat ze net onder staan. Laat dit 20 – 25 minuten koken.
  1. Leg de plakjes spek kruislings op een snijplank. Doe er een plakje kaas op en rol stevig dicht. Verwarm wat boter in een braadpan en bak de rolletjes om en om goudbruin. Voeg de honing en tijm toe en houd het warm.
  1. Giet de aardappelen en wortels af, maar vang een beetje van het kookvocht op. Stamp het door elkaar en roer er de azijn, mosterd, peper, zout en een beetje kookvocht door.
  1. Serveer direct samen met de geitenkaasrolletjes.

 

 

Wijn en Spijs Hutspot met geitenkaas en katenspekMooiplaasWijn & Spijs Wijnsuggestie:

 

 

Mooiplaas Houmoed Bushvine Chenin Blanc

 

De Houmoed wijngaard is slechts 2 ha groot. De wijn heeft 9 maanden houtlagering gehad en heeft een prachtige goudgele kleur en een bewaarpotentieel van zeker 10 jaar.

 

 

Meer Wijn & Spijs:

 

Deense mosselen met dille en Aquavit

 

Biefstuk met boerenjongens 

 

Ovenschotel met courgette en rookworst

 

Stoofpot met tomaat en chorizo

 

Biefstuk Creole met pikante chutney

 

 

keurslager