Wijn & Spijs: Kalfsentrecote gevuld met gorgonzola en rucola

Kalfsentrecote-gevuld-met-gorgonzola-en-rucola

Wijn & Spijs hoofdgerecht

Hoofdgerecht voor tijdens de Paasdagen.

 

 

Kalfsentrecote gevuld met gorgonzola en rucola

Een gerecht voor 4 personen.

  • Vrij moeilijk
  • 20-30 minuten

Ingrediƫnten

  • 4 dikke kalfsentrecotes van ca. 175 g
  • peper en zout uit de molen
  • 100 g jonge gorgonzola
  • een handje rucola
  • vloeibare boter of olijfolie

 

Bereiding

  1. Snijd de entrecotes op de vleeskant horizontaal in zodat er een zakje ontstaat, of vraag de slager dit te doen. Snijd de vetrand een paar keer in om kromtrekken tijdens het bakken te voorkomen. Bestrooi het vlees van binnen en van buiten met peper en een beetje zout.
  2. Verdeel de gorgonzola in vier blokjes. Vul het vlees met een plukje rucola en een blokje gorgonzola en prik het vlees dicht met een kleine houten prikker.
  3. Verwarm een beetje vloeibare boter of olie in een koekenpan en bak hierin het vlees bruin en knapperig. Als de kaas uit het vlees gaat lopen is het klaar en warm genoeg van binnen. Verwijder de houten prikkers voor het serveren. Lekker met aardappels uit de oven.

712065-Woelfelin-Pinot-Noir

Wijnsuggestie

Woelfelin Pinot Noir
De Woelfelin Pinot Noir is mooi lichtrood van kleur en is zeer elegant. De neus is fruitig met tonen van aardbeien en kersen. Heerlijk om licht gekoeld te drinken.

 

Meer Wijn & Spijs

 

Voorjaarssalade met rosbief en roquefort

 

Uit Uruguay: Chivito

 

Lamsvlees met linzen en aardappelkorst

 

Kip curry onder bladerdeeg

 

Salade van watermeloen, lamsfilet, feta en munt

 

 

keurslager