Wijn & Spijs: Lamskoteletjes met yoghurt muntsaus

Lamskoteletjes-met-yoghurt-muntsaus

Wijn & Spijs

Hoofdgerecht, ook geschikt voor op de barbecue.

 

Lamskoteletjes met yoghurt muntsaus

Een gerecht voor 4 personen.

  • 20 minuten
  • zeer gemakkelijk

Ingrediënten

  • 1 kg lamskoteletjes
  • zout en versgemalen peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap

Voor de saus

  • 250 g Griekse yoghurt
  • mespunt chilipepervlokken
  • zout en versgemalen peper
  • 1 handje verse muntblaadjes, gehakt

 

Keukengerei

  • Vijzel
  • Barbecue
  • Mengkom

 

Bereiding

  1. Stamp in een vijzel de zout en peper, specerijen, knoflook, olie en citroensap tot een pasta en wrijf hier de koteletjes mee in. Laat afgedekt in de koelkast een uurtje intrekken. Rooster de koteletjes op de barbecue in circa 4 minuten per kant bruin en knapperig.
  2. Voor de saus; meng alle ingrediënten door elkaar en zet tot serveren koud weg.

 

Lamskoteletjes

Er zijn ‘gewone’ lamskoteletten (dubbele of enkele) en koteletjes van de lamsrack. Deze laatste worden uit de lamscarré gesneden en zijn extra decoratief door de lange, schoongemaakte, ribbetjes. Vaak telt een carré tussen de zes en acht ribben met vlees.

 

Ventisquero-reserva-pinot-noir

Welke wijn bij dit gerecht?

Ventisquero Reserva Pinot Noir
Een wijn met een heldere robijnrode kleur. Het aroma wordt gedomineerd door fruit als kersen en aardbei maar bevat ook hints van vanille en tabak. Kortom een elegante wijn!

 

Meer Wijn & Spijs

 

Gewokte asperges met beenham

 

Hamsoufflé

 

Voorjaarssalade met rosbief en roquefort

 

Uit Uruguay: Chivito

 

Lamsvlees met linzen en aardappelkorst

 

Salade van watermeloen, lamsfilet, feta en munt

 

 

keurslager