Wijn & Spijs: Runderspiesjes met veldsla

Runderspiesjes-met-veldsla

Wijn & Spijs

Wanneer het in Nederland mooi weer is, dan gaan ’s avonds de barbecues aan. Kwaliteitsvlees en -wijn zijn daarbij natuurlijk onmisbaar. En wat is er lekkerder dan zelfgemaakte runderspiesjes met een bijpassende wijn?
 

Runderspiesjes met veldsla

Een gerecht voor 4 personen.

  • 20 minuten
  • gemakkelijk

Ingrediënten

  • circa 500 g biefstuk in 12 of 16 gelijke blokjes gesneden
  • 1 portie marinade voor rood vlees
  • 1 rode ui
  • 2 rode of groene paprika’s
  • olie om te bestrijken
  • zout en versgemalen peper

 

Bereiding

Maak eerst de marinade. Snipper de ui en doe de snippers in een kom. Pers de knoflook erbij. Hak het pepertje zonder de zaadlijsten en de zaadjes fijn en doe ze in de kom. Roer de azijn erdoor en voeg de kruiden toe. Roer de olie door het mengsel. Leg de stukjes biefstuk in een schaal, overgiet met de marinade en schep goed om. Laat afgedekt marineren. Snijd de schoongemaakte ui in 8 parten. Snijd de schoongemaakte paprika’s elk in 8 stukken.

 

Schep de blokjes biefstuk uit de marinade en laat ze op keukenpapier uitlekken. Rijg aan elk van de 4 spiesjes 3 of 4 blokjes vlees, afgewisseld door de parten ui en de stukken paprika. Bestrijk alles licht met olie en rooster de spiesjes dicht boven hoog vuur in circa 8 minuten tot het vlees rosé is en de groenten licht gekleurd. Keer de spiesjes elke 2 minuten een kwart slag. Bestrooi met wat zout en peper en serveer met stokbrood en een gemengde salade.

 

780775 BODEGAS CARRAU AMAT TANNAT

Welke wijn bij dit gerecht?

Bodegas Carrau Amat Tannat
De tannines in deze wijn zijn opvallend zacht voor een Tannat. De Amat Tannat is het vlaggenschip van Bodegas Carrau. Genoemd naar Don Francisco Carrau Amat (1790 – 1860). De druiven worden op hun optimale moment van rijpheid met de hand geselecteerd en geplukt.

 

Meer Wijn & Spijs

 

Lamskoteletjes met yoghurt muntsaus

 

Gewokte asperges met beenham

 

Hamsoufflé

 

Voorjaarssalade met rosbief en roquefort

 

Uit Uruguay: Chivito

 

Lamsvlees met linzen en aardappelkorst

 

Salade van watermeloen, lamsfilet, feta en munt