Wijn & Spijs: Salade van watermeloen, lamsfilet, feta en munt

Wijn & Spijs
Wijn & Spijs Lunch

Een lekkere gezonde salade voor 4 personen.

 

Daarnaast wordt een suggestie gegeven welke wijn goed bij dit gerecht combineert.

 

Ingrediënten

  • 4 lamsfilets a 100 g
  • 1/2 watermeloen
  • 1 pakje fetakaas, in blokjes
  • 1/2 bosje munt
  • olijfolie
  • 1 zakje rucola

 

Bereiding

  1. Snijd het vlees uit de water- meloen, verwijder de pitjes en snijd de meloen in blokjes.
  2. Bak de lams­filets mooi rosé in een beetje olijfolie. Wikkel ze in wat aluminiumfolie en laat even rusten.
  3. Meng de meloen met fetakaas en besprenkel deze met olijfolie.
  4. Doe dit in een kom of bord en leg er blaadjes munt op en wat rucola.
  5. Snijd de lams­ let in blokjes en leg deze speels op de salade.
  6. Besprenkel de salade tenslotte met nog wat olijfolie en een paar draaien grove zwarte peper.

 

B.P. Rothschild Pays d'oc Pinot Noir

Spijs Wijnsuggestie:

 

B.P. Rothschild Pays d’oc Pinot Noir

De neus van deze Pinot Noir wordt gedomineerd door kersen en aardbeien. De kleur is mooi licht rood. De wijn is fris en elegant en heel makkelijk drinkbaar. Ook licht gekoeld is hij heerlijk.

 

Meer Wijn & Spijs:

 

Hutspot met geitenkaas en katenspek 

 

Deense mosselen met dille en Aquavit

 

Biefstuk met boerenjongens 

 

Ovenschotel met courgette en rookworst

 

Stoofpot met tomaat en chorizo

 

Biefstuk Creole met pikante chutney

 

keurslager