Wijn & Spijs: Spies met abrikoosjes

Spies-met-abrikoosjes-DrankenNL-Ventisquero

Wijn & Spijs

In verband met de tropische weersomstandigheden nogmaals een barbecue-gerecht in de Wijn & Spijs. Spiesjes horen bij de barbecue! Daarom dit keer ‘Spies met abrikoosjes’…

 

Spies met abrikoosjes

  • Een gerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: meer dan een uur (vanwege de marinade)
  • gemakkelijk

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas, in stukken gesneden
  • 24 gedroogde abrikoosjes, geweld in water
  • Naanbrood
  • Houten spiesen

 

Benodigdheden marinade

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels garam masala-poeder
  • 2 eetlepels azijn
  • Tandoori-mayonaise
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tandooripasta
  • 1 eetlepel creme fraiche

 

Bereiding

  • Marineer de blokjes varkenshaas in de marinade en laat deze 2 uur intrekken.
  • Rijg de blokjes en de abrikoosjes om en om aan de spies.
  • Rooster de spies op de barbecue of in de grillpan in ongeveer vijf minuten aan beide kanten.
  • Serveer met het afgebakken naanbrood en de tandoorimayonaise.

 

 

Welke wijn bij dit gerecht?

 

Ventisquero Yelcho Cabernet Sauvignon
Deze wijn is mooi robijnrood. Aroma’s van frambozen, aardbeien en zwarte bessen worden gecompleteerd door hints van kruiden en eikenhout. De wijn heeft een hele mooie balans tussen fruit en houtgebruik en heeft een lange afdronk.
Ventisquero yelcho cabernet sauvignon

 

Meer zomerse Wijn & Spijs

 

Zeeuwse mosselen met Sauvignon BlancZeeuwse-mosselen-met-Sauvignon-Blanc-DrankenNL-wijn
Het Zeeuwse mosselseizoen is weer begonnen. Mosselen zijn erg gezond vanwege de grote hoeveelheden eiwitten. De kunst van het perfect mosselen koken is de korte kooktijd.

 


Aardappelsalade-voor-bij-de-barbecue
Aardappelsalade voor bij de barbecue
Nederland is de laatste jaren een echt barbecue land geworden.  Naast het vlees zijn er een aantal populaire bijgerechten, zoals bijvoorbeeld een gezonde aardappelsalade.

 


Runderspiesjes-met-veldslaRunderspiesjes met veldsla

Wanneer het in Nederland mooi weer is, dan gaan ‘s avonds de barbecues aan. Kwaliteitsvlees en -wijn zijn daarbij natuurlijk onmisbaar. En wat is er lekkerder dan zelfgemaakte runderspiesjes met een bijpassende wijn?

 

Lamskoteletjes-met-yoghurt-muntsausLamskoteletjes met yoghurt muntsaus
Een hoofdgerecht voor 4 personen (ook geschikt voor op de barbecue). Bij dit gerecht hoort een elegante wijn zoals Ventisquero Reserva Pinot Noir.

 

A26418_wijnkenner_nr4_ZP.inddSalade van watermeloen, lamsfilet, feta en munt
Een lekkere gezonde salade voor 4 personen. Bij dit gerecht past een frisse en makkelijk drinkbare wijn als B.P. Rothschild Pays d’oc Pinot Noir