Wijn & Spijs: Verse worst van de barbecue met aioli

Wijn en Spijs_Verse worst van de barbecue met aioli_op Dranken-nl

Wijn & Spijs

In samenwerking met Keurslager.nl wordt in de rubriek Wijn & Spijs een suggestie gegeven welke wijn en spijs goed met elkaar combineren. Kwaliteit staat hierbij voorop. Deze keer worst met aioli, een barbecuegerecht. De Argentijnse wijn Andeluna Filosur Malbec combineert goed bij dit gerecht.

 

Verse worst van de barbecue met aioli

  • Hoofdgerecht (Barbecue) voor 4 personen.
  • Bereidingstijd: 20 – 30 minuten
  • Vrij gemakkelijk

Ingrediënten

 

  • 600 g verse worst
  • Halve eetlepel gedroogde pepertjes, verkruimeld
  • Bosje tijmblaadjes
  • 5 tenen knoflook, geperst
  • Sap van een halve citroen
  • 1 eigeel
  • 100 ml olijfolie

 

 

Bereiding

 

  1. Vul een hapjespan met water en laat hierin de verse worst op laag vuur tien minuten wellen. Maak een kruidenmix van de pepertjes, tijmblaadjes, zout en peper.
  2. Haal de worst uit de pan en steek er voor de stevigheid een of twee spiesen door- heen. Leg de worst op de barbecue, rooster totdat de worst bruin is aan beide kanten (tijd afhankelijk van de hoogte van het rooster en de warmte van het vuur) en bestrooi hem daarna royaal met het kruidenmengsel.
  3. Maak een aioli door knoflook, citroensap en eigeel met elkaar te mengen en in een dun straaltje al mixend de olijfolie toe te voegen. Voeg eventueel wat zout toe. Aioli moet dik zijn en sterk smaken.

 

Welke wijn bij dit gerecht?

 

Andeluna Filosur Malbec
Deze Malbec barst van het fruit. In de neus komt direct rood fruit naar voren. Hij is zacht, maar bevat ook een zekere kruidigheid.

 

Meer Wijn & Spijs

 


Filetto alla Rossini
Filetto alla Rossini_Quinta de Chocapalha_Wijn en Spijs op Dranken.nl
Een wijn van het Portugese wijnhuis Chocopalha, met een mooie balans tussen hout en fruit combineert goed bij dit op rijst lijkende pastagerecht.

 

Wijn en Spijs op Dranken-nl Lamsboutplakjes met luchtige toastLamsboutplakjes met luchtige toast
Bij Argentijnse wijn hoort een vleesgerecht: Lamsboutplakjes met luchtige toast in combinatie met een complexe wijn met tonen van tabak en chocolade.

 

Hertenfilet-Wellington-Wijn-en-Spijs-Dranken-nl-Bodegas-CarrauHertenfilet Wellington
Een heerlijk gerecht voor de tijdens de feestdagen aan het eind van het jaar. Bij dit gerecht hoort een niet al te zware wijn als de Uruguayaanse Bodegas Carrau 1752 Gran Tradicion



Hachee met gemarineerde appeltjes Wijn en SpijsHachee met gemarineerde appeltjes
Een heerlijk winters gerecht voor de dagen rond de kerst. Bij dit gerecht hoort een dieprode wijn met een oneindige afdronk.

 


Taartje-van-varkensrollade,-zuurkool-en-appelstroopsaus-Dranken-NL-Header-
Taartje van varkensrollade, zuurkool en appelstroopsaus
Zuurkool als voorgerecht is niet alledaags, maar wel lekker. Bij dit gerecht hoort een licht rode wijn uit de Elzas: De Woelfelin Pinot Gris Alsace. Een echte Elzasser specialiteit!

 

Traditionele-hachee-met-gebakken-appeltjes-Wijn-en-Spijs-Dranken-NLTraditionele hachee met gebakken appeltjes
Een oer-Hollands vleesgerecht. Bij dit  traditionele Nederlandse herfst- en wintergerecht hoort een mooie Italiaanse wijn met een indrukwekkende body.

 

Biefstuk-Creole-met-pikante-chutny-DrankenBiefstuk Creole met pikante chutney
Heerlijk malse biefstukken met daarbij een pikante chutny-saus. Een hoofdgerecht voor vier personen. Hier hoort een wijn met veel body en zachte tannines bij.

 

MosselpaellaMosselpaella
Mosselen zijn voor velen een ware delicatesse en zijn ook nog eens zeer gezond. Ze zitten bomvol eiwitten en bevatten een vetgehalte van slechts 1%. Mosselpaella is een heerlijk mosselgerecht voor in de nazomer.

 

Zeeuwse mosselen met Sauvignon BlancZeeuwse-mosselen-met-Sauvignon-Blanc-DrankenNL-wijn
Een gerecht gemaakt van onze eigen Zeeuwse mosselen. Mosselen zijn erg gezond vanwege de grote hoeveelheden eiwitten. De kunst van het perfect mosselen koken is de korte kooktijd.

 

Lamskoteletjes-met-yoghurt-muntsausLamskoteletjes met yoghurt muntsaus
Een hoofdgerecht voor 4 personen (ook geschikt voor op de barbecue). Bij dit gerecht hoort een elegante wijn zoals Ventisquero Reserva Pinot Noir.

 

keurslager