Wijn & Spijs: Voorjaarssalade met rosbief en roquefort

Voorjaarssalade met rosbief en roquefort Header

Wijn & Spijs lunch

Een frisse en gezonde voorjaarslunch.

 

 

Voorjaarssalade met rosbief en roquefort

Een gerecht voor 4 personen.

  • Vrij makkelijk
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 g dungesneden rosbief
  • 450 g nieuwe krieltjes met lentedressing (Celavita)
  • 100 g waterkers
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • mespunt honing
  • 2 el walnotenolie
  • 1 el milde olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 50 g roquefort
  • 50 g geroosterde amandelen

 

Bereiding

  1. Bereid de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron en laat ze in een schaal afkoelen tot lauw.
  2. Was en droog de waterkers. Klop de azijn, mosterd en honing er door en giet er de twee soorten olie langzaam bij tot een homogene dressing. Ook kunt u alles samen in een schoon potje goed schudden. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  3. Schep de waterkers door de krieltjes en verdeel over 4 borden. Drapeer de rosbief erop en verkruimel de kaas erboven. Garneer met de amandelen. Giet over elk bord een lepel dressing of geef die apart.

Emile Chandesais Bourgogne ACjpg

Wijnsuggestie

Emile Chandesais Bourgogne A.C. Pinot Noir Prestige
Fluweelzacht, warm en rijk van smaak met een dieprode kleur. Robuust met een lange afdronk. Een wijn met karakter! Aroma’s van fruit en kruiderigheid.

 

Meer Wijn & Spijs

 

Uit Uruguay: Chivito

 

Lamsvlees met linzen en aardappelkorst

 

Kip curry onder bladerdeeg

 

Salade van watermeloen, lamsfilet, feta en munt

 

Hutspot met geitenkaas en katenspek 

 

 

 

 

keurslager